Pahor v Monaku na dobrodelni prireditvi v podporo delovanju misijonarja Opeke

0

Predsednik republike Borut Pahor bo danes na enodnevnem delovnem obisku v kneževini Monako, kjer se bo sestal s knezom Albertom II. Kot častna gosta in dolgoletna pokrovitelja se bosta skupaj udeležila tudi dobrodelne večerje v čast slovenskemu misijonarju Pedru Opeki.

Namen dobrodelne prireditve, ki jo prireja princesa Ira von Fürstenberg, je promovirati misijonsko dejavnost Opeke kot pomemben element razvojne pomoči in zagotoviti sredstva za njegovo delovanje, so sporočili iz urada predsednika republike.

Dolgoletna prizadevanja Pedra Opeke na Madagaskarju so dokaz, da je mogoče na takšen, izviren in samosvoj način, veliko prispevati k družbenemu in gospodarskemu napredku držav v razvoju. Dobrodelna večerja je priložnost z donacijami zbrati denarna sredstva v podporo nadaljnjemu delovanju misijonarja Opeke. Njegovi humanitarni organizaciji Akamasoa bo namenjen tudi izkupiček od prodaje unikatnih del iz kristala. Dobrodelne večerje se bo udeležil tudi misijonar Opeka.

Pahorja, kneza Alberta in misijonarja Opeko je lani na zasebni avdienci v Vatikanu sprejel papež Frančišek. Seznanili so ga z načrti za pomoč revnim in sirotam na Madagaskarju, za katere skrbi Opeka, ki naj bi ga tam papež Frančišek septembra tudi obiskal. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen