Ob uspešnem uvodu v sezono za Maribor blestel Kronaveter

0

Nogometaši Maribora so sinoči v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov uspešno opravili prvi uradni preizkus v novi sezoni. S 3:0 so v gosteh v Reykjkaviku na prvi tekmi premagali islandski Valur, za moštvo vijoličastih pa je blestela nova pridobitev, napadalni vezist Rok Kronaveter.

Odmevna okrepitev Maribora v poletnem prestopnem roku je s podajami prispeval k prvima zadetkoma Maribora, ob zaključku tekme pa je še sam zatresel mrežo, ko je unovčil najstrožjo kazen. S predstavo v islandski prestolnici je 32-letni nogometaš, ki je v bil v zadnjih štirih sezonah kot član Olimpije predvsem trn v peti Maribora, podkrepil napoved, da je v Maribor prišel z namenom prevzeti vodilno vlogo v moštvu.

Da se bo to hitro pokazalo ni dvomil niti glavni trener Maribora Darko Milanič, ki po tekmi ni skoparil s pohvalami na račun novega člana vijoličastih. “On je tu, da daje gole, da podaja, da vodi ekipo. Je igralec, ki ekipo dela boljšo s svojo predanostjo, skromnostjo, delavnostjo in kakovostjo. Gre za cel sklop stvari, zato smo zelo zadovoljni, da je pri nas.”

Sicer pa je bil igralec le del širšega mozaika, ki je Mariboru zagotovil uspešen uvod v sezono. Po mnenju glavnega trenerja je bila pomembna predvsem psihična trdnost celotnega moštva ob težkem gostovanju.

“To je bila zelo zahtevna tekma. Fantje si zaslužijo čestitke, ker so vso tekmo garali in pristopili, kot morajo … Za uvod smo res odigrali zelo dobro tekmo, to pa predvsem zato, ker so bili fantje psihično trdni,” je dejal Milanič.

Valur je sicer v uvodnih minutah dal vedeti, da ne bo zlahka prodal svoje kože, pokazal pa je tudi, da bi bil lahko v napadu nevaren v primeru mariborske nepazljivosti. “Dobro je, da smo bili pripravljeni, kot smo bili, ker se je videlo, kako je lahko nasprotnik iz nič nevaren,” je ocenil Milanič.

V prvem polčasu si ekipi nista priigrali prav velikih priložnosti, izjema je bil prosti strel Roka Kronavetra v 28. minuti in poskus Patricka Pedersena v 35. minuti. A Maribor je v zadnjih minutah prvega dela vendarle našel pot do gola, v drugem pa zatem v ključnih prvih 15 minutah z drugim zadetkom dokončno strl nasprotnika.

“Na koncu je res dober rezultat. Mislim, da smo imeli prvih petnajst minut določene težave, ampak na koncu smo dokazali, da smo boljši,” je po tekmi dejal Kronaveter. “Ko smo stopili na žogo smo pokazali več kakovosti. V pravem trenutku smo dosegli drugi gol,” je še dodal prvi igralec tekme v Reykjaviku.

Ta zadetek je po podaji Kronavetra dosegel Dino Hotić, ki je tako na enega lepših načinov proslavil novico iz Slovenije, da je ravno med gostovanjem na Islandiji postal očka. “Ko mi je punca sporočila, da je vse v redu, sem se osredotočil na tekmo in z ekipo smo skupaj zelo dobro odigrali, temu primeren je tudi rezultat,” je ob tem dejal Hotić. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen