Maja rast gradbenih del

0

Vrednost maja opravljenih gradbenih del je bila za 4,1 odstotka višja kot aprila in za 11,1 odstotka višja kot maja lani. V prvih petih mesecih je bila vrednost del za 16,8 odstotka višja kot v enakem obdobju lani, je danes objavil državni statistični urad.

Vrednost del se je v maju zvišala tudi na mesečni ravni, potem ko je bila v aprilu in marcu glede na prehodni mesec nižja.

Vrednost del na stavbah je bila glede na april višja za 1,7 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 4,7 odstotka. Na zvišanje del na stavbah je vplivala rast del na nestanovanjskih stavbah, ki je bila za 3,1 odstotka višja kot v aprilu. Vrednost del na stanovanjskih stavbah je bila za 4,1 odstotka nižja.

Na letni ravni, glede na maj lani, je bila vrednost del na stavbah višja za 4,6 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 14,3 odstotka. Tudi na letni ravni je bila rast del na stavbah posledica povečanja pri delih na nestanovanjskih stavbah, ki so porasla za 6,2 odstotka. Vrednost del na stanovanjskih stavbah je bila za 0,9 odstotka nižja.

V prvih petih mesecih je bila glede na enako obdobje lani vrednost del na stavbah višja za 12,9 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 18,1 odstotka. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen