V Slovenski Bistrici o izzivih EU in prihodnosti podeželja

0

Grad Slovenska Bistrica bo danes v sklopu projekta Evropske mreže za kohezijo in solidarnost na podeželju gostil mednarodno konferenco o izzivih Evropske unije in prihodnosti podeželja po letu 2020. Udeleženci se bodo posvetili vprašanjem, ki se tičejo razvoja in prihodnosti EU v splošnem in konkretnem primeru EU in Slovenije.

Med sodelujočimi na konferenci bodo evropski poslanec Franc Bogovič, sicer član odbora za regionalni razvoj in nadomestni član odbora za kmetijstvo, ki bo govoril o razvoju pametnih rešitev za evropsko podeželje, o perspektivah skupne kmetijske politike po letu 2020 pa bo govoril Franco Sotte iz italijanske univerze Politecnica delle Marche.

V nadaljevanju konference bo potekala še okrogla miza, na kateri bodo o izzivih na tem področju ob Bogoviču razpravljali še zaslužni profesor Univerze v Ljubljani in Bologni Rudi Rizman, predsednik Društva za razvoj slovenskega podeželja Aleš Zidar, Dimitrios Antoniadis iz grške Univerze Tesalija ter predstavniki kmetijskega ministrstva.

Med drugim bodo razpravljali o tem, koliko imamo pri kreiranju politike proste roke oz. koliko smo omejeni s strani EU, s katerimi izzivi se ta sooča danes in kaj jo čaka v prihodnje, pa tudi kakšni so vzroki in posledice evroskepticizma. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen