Spečo žensko pozabili na letalu

0

Ženska, ki se je v začetku junija v kanadskem Quebecu vkrcala na letalo družbe Air Canada, je kmalu po vzletu zaspala, zbudila pa se je sredi noči sama v temnem in hladnem letalu, ki je bilo parkirano daleč stran od pristajalne steze in letališkega terminala letališča v Torontu. Očitno je osebje po izkrcanju vseh potnikov nanjo pozabilo.

Zgodbo Tiffani Adams je objavila prijateljica na Facebooku, zapis pa je izzval številne odzive in zahteve za pojasnila letalske družbe.

Adamsova je letela iz Quebeca na mednarodno letališče Toronto Pearson. Kmalu po vzletu je zaspala, k čemur je pripomoglo dejstvo, da je imela v letalu več sedežev samo zase, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Zbudila se je prezebla in v popolni temi. Po pristanku so se očitno potniki in posadka izkrcali, letalo pa so odvlekli stran od letališča. Adamsova je poklicala prijatelja, da bi mu sporočila, kaj se dogaja, vendar je bila zveza prekinjena, saj se ji je na telefonu izpraznila baterija.

Z dihanjem je pozabljena potnica skušala preprečiti napad panike. V pilotski kabini je našla svetilko, uspelo ji je tudi odpreti vrata letala, vendar pa bi morala skočiti 15 metrov v globino. S svetilko je nato pritegnila pozornost voznika vozička za prtljago, ki je bil v šoku in nemalo presenečen, ko je zagledal Adamsovo ob odprtih vratih letala.

Air Canada se je za incident že opravičil, je dejala Adamsova, ki se, kot zatrjuje, vse od dogodka bori z nočnimi morami. Za televizijo CTV News je letalska družba tudi potrdila, da okoliščine dogodka preiskujejo, vendar podrobnosti niso razkrili, poroča AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen