Ponovno bo oživela mariborska mestna plaža

0

V Mariboru bo ta konec tedna ponovno oživela mestna plaža. Gre za predel ob reki Dravi pred kompleksom Maribox, ki je po mnenju številnih doslej še premalo izkoriščen potencial mesta. Kako bi lahko ta del mesta živel, dokazuje dogodek Citybeach, ki se po dveh uspešnih izvedbah danes ponovno vrača sem.

Tridnevno druženje na prostem ob glasbi, kulinariki in športu poteka na in ob terasi Mariboxa pri reki. Pobudniki se zgledujejo po podobnem dogodku v avstrijskem Gradcu, ki ga zaradi priljubljenosti prirejajo že 15 let in traja kar sto dni.

“Nabrežje Drave in teraso Mariboxa bomo z ležalniki in senčniki spremenili v pravo mestno plažo. Uvod v letošnje poletje je bil vremensko skorajda nevzdržen, z našo plažo pa se vročina zares začne. Nebo brez oblačka in napovedane poletne temperature so kot po naročilu za že tretjo izvedbo Citybeach Maribor,” napoveduje organizator dogodka Mitja Špes iz podjetja Factumevent.

Letošnja novost je urbana glasba in popestrena kulinarična ponudba v stilu ulične prehrane. Po napovedih bo poskrbljeno tudi za najmlajše, med drugim s športnimi aktivnostmi in animacijskim programom.

“Dogodek Citybeach je vedno širše prepoznaven, zato je tudi naš navdih in vzpodbuda, da v prihodnje vlagamo v razvoj lokacije. Tako bomo že med Festivalom Lent nadaljevali zgodbo plaže,” pravi direktor Mariboxa Stipe Jerič.

Tudi nova mestna oblast napoveduje številne spremembe na območju ob Dravi, da bi ljudi ponovno približala reki, ki teče skozi mesto. Po napovedih župana Saše Arsenoviča načrtujejo približno 12-kilometrski športno-rekreativni obroč vzdolž Drave od Mariborskega otoka do Malečniškega mostu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen