Okoljski aktivisti so se priklenili na ograjo urada Merklove

0

Več deset nemških okoljskih aktivistov se je danes priklenilo na ograjo urada nemške kanclerke Angele Merkel in od nje zahtevalo razglasitev “podnebnega izrednega stanja”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob tem so pripadniki gibanja Upor proti izumrtju ključe lisic, s katerimi so priklenjeni, poslali vsem 13 ministrstvom nemške vlade. Poslali pa so jim tudi pisma z zahtevami, vključno z znižanjem izpustov toplogrednih plinov na ničelno stopnjo do leta 2025. Pri protestu jih je podprlo še okoli 50 drugih ljudi.

“Trenutna podnebna politika ogroža našo prihodnost,” je povedal 17-letni protestnik, ki ni želel biti imenovan. “Trpeti bomo morali fizične posledice današnjega neukrepanja,” je dodal.

Ena od protestnic pa je dejala, da želijo s tem protestom opozoriti na “podnebno katastrofo”. “Želimo, da mediji in politiki povedo resnico o podnebni krizi in da se razglasi podnebno izredno stanje,” je dejala Natalie.

Gibanje Upor proti izumrtju se opredeljuje kot mednarodno gibanje, ki uporablja nenasilno državljansko nepokorščino, da “bi dosegli radikalne spremembe za zmanjšanje tveganja za človeško izumrtje in ekološki kolaps”. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen