Netflix na festivalu v Annecyju predstavil prvi animirani film Klaus

0

V sklopu mednarodnega festivala animiranega filma v francoskem Annecyju so predstavili izseke prvega animiranega filma, ki ga je pod svoje okrilje vzel ameriški ponudnik video vsebin Netflix. Gre za animirani celovečerec Klaus v režiji Sergia Pablosa, ki bo predvidoma konec leta na voljo preko Netflixove platforme, poročajo tuji mediji.

V filmu Klaus mladi skandinavski poštar Jesper naleti na veliko priložnost v karieri, ko mu naložijo, naj pošiljko dostavi v oddaljeno vasico na skrajnem severu. Tam sreča skrivnostnega belobradega izdelovalca igrač, imenovanega Klaus. Pablos je v sredo na posebnem dogodku v sklopu priznanega festivala animiranega filma v francoskem Annecyju predstavil devet ključnih scen iz Klausa.

Animirani film, zasnovan kot zgodba o Božičku, v celoti nastaja v Madridu, ustvarja pa ga mednarodna ekipa, v kateri so nekateri ta hip najbolj nadarjeni svetovni animatorji. Kot navajajo tuji mediji, ga zaznamuje edinstven slog animacije, ki klasično 2D tehniko animacije, temelječo na risanju na roko, ter proces plastenja podob spaja s sodobnimi tehnologijami.

“Naš namen ni animacijo vrniti v čas 2D tehnike, temveč slednjo dvigniti na novo raven,” je na predstavitvi dejal režiser. Dodal je, da proces, ki so ga razvili, zaznamujejo tudi male, a očarljive nepopolnosti.

Kot navaja za film specializirani portal The Hollywood Reporter, bodo glasove animiranim likom v filmu posodili Jason Schwartzman, Rashida Jones, Joan Cusack, J.K. Simmons in Norm Macdonald, njegova premiera pa je predvidena za praznično obdobje ob koncu letošnjega leta. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen