Mariborski zdravstveni dom z novimi prostori okulistike

0

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor so danes slovesno odprli nove prostore okulistike, v katerih so doslej razpršene enote okulistične službe združene na enem mestu. Obenem so za bolnike uredili novo dvigalo za invalide.

Novi prostori okulistike so umeščeni v pritličje osrednje enote zdravstvenega doma v središču Maribora, ki jih je pred štirimi leti izpraznila enota za fizikalno in rehabilitacijsko medicino po selitvi v novozgrajeni prizidek na dvorišču objekta.

Doslej so bile okulistične ambulante v različnih enotah zdravstvenega doma po mestu. “Zdaj smo dejavnost spravili na eno mesto. Na ta način optimiziramo uporabo aparatur ter delo zdravnikov in medicinskih sester. Veseli nas tudi to, da smo uspeli dati starim prostorom novo funkcijo,” je ob odprtju prenovljenih prostorov povedal direktor zdravstvenega doma Jernej Završnik.

Skupno imajo v okulistični dejavnosti pet zdravnikov. Po besedah predstojnika enote medicine prometa, dela in športa Mirana Becnerja, pod okrilje katerega spada okulistika, se jim je s tem močno olajšala organizacija dela specialističnih okulističnih ambulant. “V novih prostorih bo delo fenomenalno,” je dejal.

Prve bolnike bodo v novih prostorih sprejeli julija, saj trenutno poteka še nameščanje dodatne opreme.

V prenovljenih prostorih so tri ambulante s spremljajočimi prostori, še dve ambulanti pa se nahajata v višjih nadstropjih zdravstvenega doma. “Imamo res najsodobnejše naprave, zato se bo tu izvajala vsa diagnostika, ki se lahko izvede zunaj bolnišnice,” je pojasnil Završnik.

Investicija je stala pol milijona evrov, od tega je šla polovica denarja za opremo in naprave. Polovico denarja je zagotovilo vseh 12 občin ustanoviteljic zdravstvenega doma, ostalo je priskrbel sam zdravstveni dom. Po besedah podžupanje Mestne občine Maribor Helene Kujundžič Lukaček je denarni vložek upravičen, saj vendarle gre za največji ambulantni okulistični center v severovzhodni Sloveniji. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen