Evropska komisija se bo pisno odzvala na vprašanja Sodišča EU glede arbitraže

0

Evropska komisija se bo pisno odzvala na vprašanja Sodišča EU v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava kot posledice nespoštovanja arbitražne razsodbe, so danes sporočili v komisiji. Vsebine odgovora niso želeli komentirati, ker gre za postopek, ki še poteka.

Sodišče je po neuradnih informacijah komisiji poslalo nekaj vprašanj v povezavi z vsebino primera z rokom za odgovor do danes. Komisija naj ne bi bila dolžna odgovoriti na ta vprašanja.

“Evropska komisija vselej sodeluje s Sodiščem EU. Zato bomo posredovali prispevek, h kateremu smo bili pozvani, v pisni obliki. Vsebine ne bomo komentirali, saj gre za postopek, ki še poteka,” so odgovorili v tiskovni službi komisije na vprašanje, ali bodo odgovorili na vprašanja sodišča glede arbitraže.

Sodišče Evropske unije je za 8. julij razpisalo ustno obravnavo glede dopustnosti tožbe Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava kot posledice nespoštovanja arbitražne razsodbe. Obravnava bo potekala pred velikim senatom v hrvaškem jeziku. Postopek sicer v skladu s poslovnikom sodišča vedno poteka v jeziku tožene države. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen