V napadu na ameriški konvoj v Kabulu mrtvi in ranjeni

0

V napadu na ameriški konvoj v afganistanski prestolnici Kabul so bili danes ubiti najmanj štirje ljudje, še osem pa je ranjenih. Med njimi so tudi štirje ameriški vojaki, so sporočile afganistanske oblasti in ameriško poveljstvo v Afganistanu. Odgovornost za napad so že prevzeli talibanski uporniki.

Eksplodiral je avtomobil bomba, cilj pa je bil ameriški konvoj. Ameriški vojaki so bili lažje ranjeni, ubiti pa so bili civilisti, je sporočilo poveljstvo sil ZDA v Kabulu.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so odgovornost za napad prevzeli talibanski uporniki. To je bil sicer že drugi večji napad v mestu v dveh dneh. V četrtek je na zahodu Kabula sicer napad izvedla džihadistična skupina Islamska država.

V napadu samomorilskega napadalca iz IS na vojaško akademijo je bilo po uradnih podatkih ubitih šest oseb, še 16 ljudi pa je bilo ranjenih. Vojaški viri sicer govorijo o najmanj desetih smrtnih žrtvah.

Šlo je sicer za osmi napad v Kabulu letos. Lani so jih v celem letu zabeležili 22. Pri tem pa je bilo ubitih več kot 550 ljudi, še okoli 1000 pa jih je bilo ranjenih, še navaja dpa. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen