Ugrabiteljska drama v Zürichu: po zajetju talcev trije mrtvi

0

Zürich je danes zjutraj pretresla tragedija, ko je 60-letni moški v enem od stanovanj za talki vzel ženski. Po skoraj treh urah pogajanj s policijo se je moški že želel predati, a so nato v stanovanju odjeknili streli. Policija je vdrla v stanovanje in našla tri ustreljene osebe, ki so kasneje podlegle ranam.

Trenutno še vedno poteka preiskava dogodka, zato podrobnosti niso znane, poroča švicarski časnik Neue Zürcher Zeitung.

Moški je danes malo po 5. uri v enem od stanovanj v Zürichu za talki vzel 34- in 38-letnico. Kmalu zatem je na prizorišče prihitela policija skupaj s specialnimi enotami. Po približno treh urah pogajanj, ko je moški med drugim grozil, da bo ustrelil ženski, je 60-letnik sporočil, da se bo predal.

Kmalu zatem pa so v stanovanju odjeknili streli. Posebna enota policije je vdrla v stanovanje in našla huje ranjenega moškega in ženski. Čeprav so jih oživljali, so vsi trije podlegli ranam. Policija je na prizorišču našla tudi strelno orožje.

Policija zaenkrat ni potrdila, ali gre pri mrtvem moškem za ugrabitelja, sicer švicarskega državljana. Še vedno preiskujejo tudi okoliščine dejanja, domnevajo pa, da v dogodek ni bil vpleten nihče drug. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen