Skupina Unior v četrtletju z rastjo prihodkov in dobička

0

Skupina Unior je v prvem trimesečju ustvarila 68,2 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani osemodstotni porast. Čisti dobiček skupine je porasel za 18,4 odstotka na 6,8 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa za 13,8 odstotka na 7,4 milijona evrov.

S poslovanjem se je v četrtek seznanil nadzorni svet Uniorja, ki je ocenil, da skupina posluje po načrtih. Skupina je glede na stanje pred enim letom znižala zadolženost pri bankah za 2,9 milijona evrov, pri čemer redno izpolnjuje obveznosti do zaposlenih, poslovnih partnerjev in bank, so prek spletnih straneh Ljubljanske borze danes sporočili iz družbe.

Matična družba Unior je medtem v prvih treh mesecih prihodke povečala za 5,5 odstotka na 44,3 milijona evrov in ustvarila 1,6 milijona evrov čistega dobička, kar je 46,8 odstotka več. Dobiček iz poslovanja se je zvišal za 33,6 odstotka na 2,3 milijona evrov.

Glavni razlog za višji dobiček iz poslovanja je po pojasnilih nadzornikov v drugačni dinamiki prodaje na programu strojegradnja in povečanju kosmatega donosa ter obvladovanju poslovnih odhodkov, ki so imeli v primerjavi s preteklim letom nižjo rast kot kosmati donos.

Unior je imel konec marca na ravni skupine 3160 zaposlenih, na ravni matične družbe pa 1820. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen