Zavodu Sončni Kanin odblokirali račun

0

Finančna uprava RS (Furs) je javnemu zavodu Sončni Kanin sprostila blokado računa. Za to se je odločila, potem ko so bovški občinski svetniki na petkovi dopisni seji sprejeli odločitev, da bo obveznosti iz naslova premalo plačanih prispevkov za samostojne podjetnike v primeru finančnih težav zavoda poravnala Občina Bovec.

V Sončnem Kaninu, ki je v 100-odstotni lasti občine Bovec, se nadejajo, da bodo ugodne vremenske razmere na smučišče privabile dovolj smučarjev, da bo zagotovljen ustrezen finančni priliv za poplačilo 75.000 evrov preostanka dolga finančni upravi. Tega ga morajo sicer v celoti izplačati do 14. aprila.

Obenem upajo, da se bo ta številka še zmanjšala, saj naj bi po njihovem prepričanju prispevke finančni upravi že poplačali samostojni podjetniki. V zavodu želijo delavcem tudi izplačati zaostale decembrske in januarske plače, za kar bodo potrebovali še okoli 85.000 evrov.

Furs je Sončnemu Kaninu 15. januarja blokiral transakcijske račune zaradi premalo plačanih prispevkov zaposlenim. Inšpektorji so namreč ugotovili, da zaposluje samostojne podjetnike, ki so odvisni le od javnega zavoda Sončni Kanin. Po njihovem mnenju bi tako morali biti redno zaposleni in bi moral Sončni Kanin zanje plačati ustrezne prispevke.

Kot je občinskim svetnikom nato pojasnil predsednik sveta zavoda Miha Sotlar, je do zaposlovanja samostojnih podjetnikov prišlo zaradi težav s pridobivanjem ustreznih kadrov. Ker niso uspeli dobiti določenih delavcev z ustreznimi licencami, so se zatekli k tej rešitvi, da so smučišče sploh lahko zagnali.

V zadnjem obdobju je na Kaninu zapadlo dva metra snega, skupaj ga je na vrhu smučišča tako 275 centimetrov. Kot so sporočili iz Sončnega Kanina, bodo ob ugodnih vremenskih pogojih tako smučarjem na voljo vse proge. Poskrbeti nameravajo tudi za smuko do postaje C.

Danes sicer to najvišje ležeče smučišče v Sloveniji zaradi močnega vetra ne obratuje. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen