Vstajenje ljubljanskega volivca

1

Verjamem, da bo Anže Logar postal nov župan Ljubljane. Ta kolumna je moj poskus, da svoje prepričanje utemeljim.

Tisti, ki trdijo, da Anže Logar nima možnosti, izhajajo iz naslednjih predpostavk: 1. ljubljanski volivec je mineštra državnih uslužbencev, podjetnikov, zlizanih z oblastjo, priseljencev in nadobudnih kaviar levičarjev, ki pripadajo ali sočustvujejo z eno od skupin v levičarski viktimološki hierarhiji, 2. Proti Jankoviću so le SDSovi volivci, ki pa so v manjšini in 3. Anže Logar še ni dovolj »vroč«.

Verjamem, da se motijo v vseh treh točkah, ključ pa vidim v njihovi zmoti o ljubljanskem volivcu, zato to omenjam tudi v naslovu. Špekuliram, da je v Ljubljani veliko t.i. sredinskih volivcev, ki jih Janković ne moti dovolj, njegovi doslejšnji protikandidati jim niso bili zanimivi, SDSa pa se na nek način sramujejo, ker kljub vsemu živijo v okolju, kjer so tisti, ki ga že tri desetletja blatijo, zelo glasni. Glasni, po moje pa ne tudi številčnejši.

Anže Logar morda res še ni vroč kot Janša, a je to v primeru omenjenih »sredincev« dobra stvar. Je dovolj vroč, da je zanimiv protikandidat in ima premalo negativne patine, ki bi mu jo skozi desetletja nadeli levičarski mediji. Je mlad, prijetnega videza, artikuliran, izobražen, govori jasno, razločno, strokovno, ko je potrebno, nikoli »ne bluzi«, je spoštljiv, a izdelanih stališč, nenapadalen, a odločen.

Anže Logar je v bistvu vse tisto, kar si je Marko Crnković vedno želel biti – urbani, skulirani desničar. A za razliko od Crnkovića od »tistih manj kul desničarjev« ni tako odtujen in daje vtis verodostojnosti. Anže Logar nima ničesar, zaradi česar bi uglajenega mestnega gospoda bilo sram povedati, da je volil zanj – ne v mestnem, ne v kmečkem okolju. Zdi pa se, da je v primerjavi z Jankovičem ne le manj »sumljiv«, ampak tudi poln idej in z jasno vizijo za slovensko prestolnico – obvlada jezike, njegov verbalni refleks je odličen, obenem pa ima znanje in je še mlad.

Naj se Mladina in podobna glasila še tako trudijo Logarja opisati kot »izključevalnega, kot je njegova stranka«, tega ne samo, da skoraj nihče ne verjame…Tega, če hočete…Nihče ne čuti…

Naštel sem nekaj razlogov, zakaj verjamem, da bi Logar lahko postal nov župan prestolnice. A kot sem napovedal že v naslovu…Je vse odvisno od nekega »x faktorja«: vstajenja ljubljanskega volivca. Čakajoč nanj…(Aleš Ernecl)

Število komentarjev: 1
  1. Narim pravi

    Lepo da verjamete.
    Sam ne bo nič od tega.
    Morebiti v drugem življenju, če že verjamete.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen