Kopitar in Pečečnik na 8. dobrodelnem golf turnirju zbrala 164.000 evrov

0

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar in slovenski poslovnež Joc Pečečnik sta v soboto na Bledu pripravila že osmi dobrodelni golf turnir. Izkupiček od dražbe vsakokrat namenita v dobrodelne namene, letošnji pa je še posebej veličasten – 164.000 evrov.

Na turnirju so licitirali različne predmete, med drugimi teniški lopar Srba Novaka Đokovića, boksarske rokavice Mika Tysona, dres švedskega nogometaša Zlatana Ibrahimovića in dres slovenskega zvezdnika iz Atletico Madrida Jana Oblaka.

Najvišjo ceno med športnimi predmeti je dosegel dres Anžeta Kopitarja, ki jo je Hrušičan nosil na tekmi zvezd lige NHL, za njim pa boksarske rokavice s podpisom Mika Tysona.

Dražba je bila letos rekordna, saj je presegla številko iz lanskega avgusta, ko so udeleženci zbrali dobrih 110.000 evrov, kar pomeni, da se je skupni izkupiček v dosedanjih osmih izvedbah golf turnirja povzpel do skoraj pol milijona evrov. V preteklih sedmih letih je bilo namreč zbranih točno 329.361,22 evra.

Zmagovalci turnirja – igralo se je po sistemu “texas scramble”, se pravi, da so ekipo sestavljali štirje igralci – je bila tretjič zapored ekipa Anžeta Kopitarja z rezultatom -6. Moči je združil z očetom Matjažem, Jocom Pečečnikom in lastnikom igrišča Royal Bled Draganom Šolakom.

Kopitar in Pečečnik bosta zbrana sredstva namenila ustanovi Rdeča žoga, Fundaciji SBC, ki skrbi za socialno ogrožene družine in posameznike, pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice, trem mladim in talentiranim športnikom ter ustanovitvi letovišča za otroke socialno ogroženih družin. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen