Židan Janši: Za dostojno življenje vseh se bomo borili le s tistimi, ki v srcu dobro mislijo

1

Predsednik SD Dejan Židan se je danes v pismu zahvalil predsedniku SDS Janezu Janši za povabilo na koalicijska pogajanja. Ob tem je med drugim zapisal, da se bo SD še naprej borila za dostojno življenje vseh bodisi kot opozicijska bodisi kot vladna stranka, “vendar le s tistimi, ki v resnici v srcu dobro mislijo in tako tudi delujejo”.

Židan je Janši zaželel veliko sreče pri iskanju morebitnih partnerjev v upanju, da bodo v stranki SDS v prihodnosti “model političnega delovanja prepoznali tudi v sprejemanju različnosti, svobodomiselnosti, odprtosti in naprednosti”.

Po njegovih navedbah si Socialni demokrati ne znajo “predstavljati ustvarjanja odprte in svobodne družbe s skupinami, ki za dosego svojih parcialnih ciljev v naši družbi širijo strah in razdor, hkrati pa v lažnih novicah in diskreditaciji prepoznavajo legitimne modele lastnega političnega boja”.

Kot je zapisal v pismu, si v SD prizadevajo za pogoje za rast in blaginjo, da bo v Sloveniji od poštenega dela mogoče ne le dostojno, ampak tudi dobro živeti. “Samozavestna Slovenija, odprta za nove ideje, razvojne priložnosti in sodelovanje z vsemi, ki želijo graditi na vrednotah svobode, solidarnosti, človekovih pravic in trajnostnega razvoja ni le naša želja, je tudi naše poslanstvo, naš program in naša naloga,” je dodal.

Ob tem je izpostavil, da bodo samozavestno Slovenijo v svobodni in solidarni Evropi gradili “skupaj z vsemi, ki so se skozi svoja pretekla dejanja pokazali kot iskreni nosilci naprednih idej. “Sodelovali bomo z vsemi, ki partnerski odnos gradijo na medsebojnem zaupanju in spoštovanju, tudi takrat, ko se ne strinjamo,” je še navedel.

SD, ki je na minulih državnozborskih volitvah dobila 10 poslanskih mest, se v zadnjih tednih pogovarja za vstop v koalicijo še s petimi strankami pod okriljem LMŠ. Janša pa jih je h pogovorom o možnosti oblikovanja koalicije pod njegovim vodstvom povabil po tistem, ko ga je predsednik republike Borut Pahor v četrtek tudi uradno seznanil z namero, da ga bo predlagal za mandatarja. Janša je vabilo poslal vsem parlamentarnim strankam, a so le v NSi in SNS napovedali, da se bodo pogovorov udeležili. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. pubec pravi

    Očitno Janša sedaj žanje, kar je ves čas sejal-zdrahe in podtikanja, zato njega in njegove politike liderji ne marajo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen