Na razpis za direktorja TV Slovenija so se prijavili štirje kandidati, med njimi tudi Miša Molk in Katja Šeruga

10

Na razpis za direktorja Televizije Slovenija so se prijavili štirje kandidati, so za STA sporočili z RTVS. Po poročanju medijev naj bi se prijavili voditeljica Miša Molk, svetovalka direktorja časnika Večer Katja Šeruga, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zoran Medved in režiser s Koroške Uroš Zavodnik.

Vse štiri prijave so bile oddane pravočasno in so popolne, so navedli na Radioteleviziji Slovenija (RTVS).

Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore.

Kot so zapisali na RTVS, bo generalni direktor Igor Kadunc bodisi zaprosil za sklic izredne seje programskega sveta bodisi bo predlog dal na redno sejo, ki je predvidena za 24. september.

RTVS je 22. junija objavila nov razpis za direktorja Televizije Slovenija. Pisne prijave s priloženimi dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je bilo treba oddati do 23. julija. Do imenovanja direktorja sicer televizijo vodi generalni direktor RTVS Igor Kadunc.

Kandidati, ki želijo biti imenovani za direktorja Televizije Slovenija, morajo imeti univerzitetno izobrazbo, aktivno morajo obvladati najmanj en svetovni jezik in imeti najmanj pet let delovnih izkušenj, imeti morajo reference o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oziroma v dejavnostih, povezanih z javnimi glasili.

RTVS išče direktorja televizije, ker je Ljerka Bizilj 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Prvi razpis za njenega naslednika je bil objavljen spomladi, nanj pa sta pravočasno prispeli dve popolni prijavi – donedavne urednice televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Mojce Šetinc Pašek in odgovornega urednika televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV centru Zorana Medveda.

Generalnega direktorja Kadunca očitno ni prepričal nobeden od njiju, namesto tega pa je skušal pridobiti soglasje programskega sveta, da bi za v. d. direktorja imenoval odgovornega urednika prvega programa nacionalnega radia Andreja Stoparja. Toda programski svet ni dal soglasja. (sta)

Št. komentarjev: 10
 1. mirror pravi

  Ali še ni Miša Molk upokojena? Stara je dovolj.

  1. Samko pravi

   Nategnjena je kot Joker… gravž pravi…

  2. Rokovnjac pravi

   Sem slisou,da je na babi ze 50% plastike,ali kdo ve ce je to res??

 2. raft pravi

  Rokovnjac pravi Pred 16 h
  Sem slisou,da je na babi ze 50% plastike,ali kdo ve ce je to res??
  ————————
  Kot pretrajbani stari avto, ki ima lažiran števec kilometrov

 3. Marjan pravi

  Obe nikakvi ženski… ne bi jih dirao ni štapičem…

 4. bruh pravi

  kučanove smrdeče levičarske kur be….. ajd…za take se v slovenistanu vedno najde davkoplačevalski denarček…..

 5. re gornjim pravi

  Rokovnjač in Marjan, zelo dobro bi bilo, če bi pogledala malo slovar slovenskega jezika, saj sta vendar “zaprisežena domoljuba”( čeprav polpismena ), o bruhu ne bi izgubljal besed, Raftu pa dam prav.

 6. bruh pravi

  ajd… znani in mafijsko/ideološko/volilno blazno zvesti smrdeči kučanov nestrpnež gorjić se je oglasi in zakrulil, da se o znanih kučanovih smrdečih ogabnih in starih kur bah piše le pohvalno….nikoli pa resnično….ajd…kako predvidljivo…..krdelo rdečih pra scev in svi nj…..nič posebno novega….ajd…

  1. Re gornjemu pravi

   Kakšna škoda, da še o tvojih kur….bah kaj ne napišemo.Kaj veš, mogoče pa imaš ti kur….birje?

 7. Viktorh pravi

  Še levičarjem je zmanjkalo idej

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen