Mesec: Sklep peterice strank neresen in neodgovoren

1

Sklep peterice strank, ki bo še pred vabilom Levici na koalicijska pogajanja znova poskusila z NSi, koordinator Levice Luka Mesec ocenjuje kot neresen in neodgovoren. Ali so se v Levici kljub temu še pripravljeni pogovarjati o sodelovanju v koaliciji pod vodstvom Marjana Šarca, pa Mesec še ni želel razkriti.

Današnji sklep je po njegovih besedah neresen in neodgovoren do državljanov, ki so “nenazadnje teh pet strank volili zato, kar so želeli levosredinsko vlado”. “Ta petorček pa državljane postavlja pred dejstvo, da ostaja samo še desna vlada z ali brez Janeza Janše,” je dodal.

Napovedal je, da bodo v Levici ostali pri svojih jasnih zavezah in storili vse, da do uničevanja javnega zdravstva, privatizacije in protisocialnih politik ne pride. “Sporočamo pa, da nam je Šarec danes vzel še en teden, da bi se sploh lahko uskladili. Časa zmanjkuje,” je opozoril Mesec.

Predsedniki peterice strank, ki si pod okriljem predsednika LMŠ prizadevajo za oblikovanje koalicije, namreč danes kljub nekaterim pričakovanjem k sodelovanju še niso povabili Levice. Pač pa bodo najprej dali možnost NSi, da se do ponedeljka opoldne odloči, ali se bo vrnila h koalicijskim pogajanjem.

Kot je pojasnil Šarec, so se za takšen sklep odločili zaradi doseženega napredka v vsebinskih pogajanjih z NSi. Ker so pogajanja s to stranko dala rezultate, se Šarcu zdi korektno, da NSi pove, ali sodelovanje s sredinskim peterčkom zanjo ostaja opcija. “Če to ni, bomo iskali drugo opcijo,” je dejal Šarec. Če bo torej odgovor NSi negativen, bodo začeli pogovore z drugim potencialnim partnerjem, torej Levico, je napovedal Šarec. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Jani Steiner pravi

    Levica, zavrnite jih, če imate j… In pojdite na nove volitve.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen