Janša na predvečer kulturnega praznika: Ni prav, da se nagrajuje tiste, ki se norčujejo iz državnih simbolov!

15

Predsednik SDS Janez Janša meni, da tudi dogodki v zadnjem času kažejo na to, da se Slovenija vrača nazaj. Pri tem je bil med drugim kritičen do izbire tistih, ki bodo nagrajeni na današnji proslavi ob kulturnem prazniku. Ne strinja se, da nagrajujejo tiste, “ki se norčujejo iz državnih simbolov”, je dejal danes na Vrhniki.

V SDS so že na svojem Facebook profilu spomnili, da je dramatičarka in performerka Simona Semenič, ki bo na današnji proslavi ob kulturnem prazniku prejela nagrado Prešernovega sklada, kot umetnica okrog svojega nosečniškega trebuha ovila slovensko zastavo in iz nje izrezala grb.

Janša se je na današnjem pogovornem večeru na Vrhniki, ki ga je organiziral tamkajšnji občinski odbor SDS, sicer osredotočil na politično dogajanje v državi. Največja vladna stranka SMC je po njegovih besedah iztrošena, poteka njena “razgradnja”, hkrati pa poskus prenosa volivcev k SD. Na volitvah bo po njegovi oceni podobna slika, kot je bila pred volitvami leta 2008. “Ponavlja se isti trik,” je dejal.

Zdaj se po Janševem mnenju zdi, kakor da DeSUS in SD sploh nista v vladi, saj kritizirata premierja Mira Cerarja in vlagata svoje zakone. “Cerar še vedno ni dojel, kaj se dogaja,” ocenjuje Janša. Tri vladne stranke so si zdaj po njegovih besedah najhujše sovražnice.

Dogajanje po letu 2008, ko je njegovo vlado nasledila vlada Boruta Pahorja, Slovence dela majhne, je prepričan. Samozavest Slovencev se po njegovih besedah “načrtno zbija”, deloma tudi zaradi gospodarske krize in velikega povečanja zunanjega dolga. “Če bi bili leta 2007, ko smo prevzeli evro, tako zadolženi kot danes, ne bi izpolnjevali maastrichtskih kriterijev,” je opozoril.

Kritičen je bil tudi do zunanje politike. Medtem ko je v EU aktualen brexit, ko članice EU pripravljajo proračune za prihodnja leta, je v DZ že tri tedne glavna tema Palestina, je dejal. “So stvari, ki so popolnoma nelogične,” je ocenil. (sta)

Št. komentarjev: 15
 1. Jaka pravi

  Janša je zadel žebljico na glavico – brez kulture ni identitete! Kdor tega ne razume je navaden bedak!

 2. njoki pravi

  Čakte mal, no, kje ste bili pred devetimi leti, ko se je ta podoba z nosečnico z zastavo prvič pojavila? Nikjer, jasno, ker ne spremljate sodobne oz. nobene umetnosti nasploh, saj prisegate le na polke in valčke, ždite v zatohlem prostoru brezveterja, v prostoru noriškega kraljestva, v prostoru in času diktatue velikega vodje. Kako bedno…….

 3. njoki pravi

  uf, cenzura. ne smem povedati, kar mislim. aha, saj res, demokracija, ane….
  čim se ne strinjaš z velikim vodjo, ne prideš noter. tako je le še v severni koreji, dragimoji domoljubi….

 4. hinko pravi

  Kaj si je ona noseča baba privoščila z razrezano slovensko zastavo, pa res nikamor ne vodi!!!

 5. bruh pravi

  ajd….kako predvidljivo, kučanov mafijsko/ideološko/volilno discipliniran urbani smrdeči rdeči pra sec, je užaljen , ker se drugače misleči pos erjejo in poš čijejo na njegove smrdeče NESTRPNE lenobne SOVRAŽNE enoumne in partijsko pokorne rdeče pra sce in svi nje, ki jih le on in njemu podobni imajo za kao “kulturnike in jugointelektualce”…ajd….
  kajti , da te prisesajo na davkoplačevalski denar za kao kulturno v kučanistanu velja le eno pravilo: postani nestrpni in enoumni rdeči pra sec ali svi nja, pa ti bo davkoplačevalski denar padel v žep….ajd… tudi milijoni, če dokažeš, da si zverinsko nestrpen do drugače mislečih…ajd…

  seveda je podivjana,. nestrpna, sterilna, ogabna, kučanova smrdeča rdeča svi nja, ki se go ni in doji pse že izvrstna njokićeva kao kulturnica….ajd….

 6. fini pravi

  SRAM ME JE, DA SEM SLOVENKA!

 7. Joj, pravi

  Fini!, zakaj me je sram, da sem Slovenka, ker odlikujejo ti “kleptokrati”-kulturniki z to izrojeno vlado take p.a.s.c., ko imajo pri prsih pse in se naga z njim vala v postelji in se kaj….pa tista nosecnica, ki si nezasluzi otroka in SLO-zastavo zlorablja za tisto svojo pi….. groza in obup te Slovenije, kam je prisla…… noro, noro, grozaaaaa, pfuj in pfej…..

 8. Hujšanje pravi

  A te ki neplacujejo davka.. najemajo kredite v tuji.. hodijo po prijedorju .. jajcu in okolici treba postavit na čelo drzave.. hehe največje zlo za našo državo je gospodarski krminal in korupcija.. spodkopavanje temelja državnosti Slovenije..

 9. raft pravi

  raft pravi:

  Jaka pravi:
  Janša je zadel žebljico na glavico – brez kulture ni identitete! Kdor tega ne razume je navaden bedak
  ————————————-
  . Direktor državne volilne komisije SLOVENIJE je: DUŠAN VUČKO, pomočnica direktorja je NINA MUJAGIČ, svetovalka direktorja je DRAGANA KOPČI
  ——————
  Brez zamere ljubi moji Slovenci. Očitno imamo za rešiti bolj pomembne stvari glede obstoja Slovenske nacije !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. pubec pravi

  Kar se tiče tiče nagrajevanja in norčevanja iz državnih simbolov, mu dam popolnoma prav. Kar se tiče njegovega odnosa do kulture pa je pokazal s tem, da NIHČE od njegovih “somišljenikov” ni bil prisoten na proslavi kulturnega praznika. Pomenljivo ali ne?????

 11. grega pravi

  Janša ima v mnogočem prav, ne pa v tem, da SDS bojkotira državne proslave, to je za njih veliki minus!

 12. raft pravi

  pubec pravi:

  Kar se tiče tiče nagrajevanja in norčevanja iz državnih simbolov, mu dam popolnoma prav. Kar se tiče njegovega odnosa do kulture pa je pokazal s tem, da NIHČE od njegovih “somišljenikov” ni bil prisoten na proslavi kulturnega praznika. Pomenljivo ali ne?????
  —————————————
  Na proslavo prideš, če imaš vzrok za to. Nikjer ni videti nobenih presežkov v slovenski kulturi. Maka-rovička nori po Sloveniji s kr-vavo zvezdo, druga ko-za onečasti slovensko zastavo, tretja doji pse…………….

 13. bruh pravi

  pubec, a je bil kdo v dvorani, ki ne spada v kućanovo smrdečo mafijsko rdečo čredo?….le vprašam…..kajti vsi vemo , kako pomembno je biti v kučanistanu rdeči pra sec ali svi nja, da ti legalno pri teka kaj davkoplačevalskega denarćka…..ajd..

 14. bruh pravi

  glede na slike, so bile prve vrste prepolne kućanovuh rdečuhov….ajd…

 15. joži pravi

  Zaradi teh Perverznih Slov. kulturnih Ku.b imamo Slovenci na
  kulturnem zahodu samo SRAMOTU.Človek si neupa povedati
  odkod izvira . Cerar, Erjavec in Pahor so nas nas osramotili
  do groba.Pfui…..Pfui.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen