“Hudič izgini!”: v Italiji vedno večje povpraševanje po eksorcistih

0

Vatikan bo organiziral posebni tečaj za nove eksorciste, saj se je v Italiji potreba po izganjalcih hudiča v zadnjih nekaj letih povečala za kar trikrat. Vendar se vedno manj mladih duhovnikov zanima za skrivnosti izganjanja hudiča, v Italiji imajo tako registriranih približno 240 eksorcistov.

Sicilski duhovnik in šolan eksorcist Benigno Palilla je prejšnji teden za Radio Vatikan dejal, da v Italiji letno v kar 500.000 primerih zaprosijo za izganjanje hudiča. Po njegovi oceni je to tudi posledica tega, da se vedno več ljudi za pomoč zateka k prerokovalcem prihodnosti.

Takšne prakse pa “odprejo pot hudiču in obsedenosti”, navaja duhovnika italijanska izdaja portala The Local. Pri tem je sicer priznal, da v veliki večini primerov oseb ni obsedel hudič, ampak gre predvsem za duhovne ali psihološke težave.

V oktobru lani je organizacija Codacons objavila raziskavo o navadah italijanskih potrošnikov, iz katere je razvidno, da kar 13 milijonov Italijanov redno obiskuje astrologe in različne prerokovalce. Leta 2001 jih je bilo še okoli tri milijone. V drugi raziskavi iz leta 2014 so sicer izpostavili, da je eden od glavnih razlogov, zakaj se ljudje zatečejo k tovrstni pomoči, izguba službe.

Palilla, ki bo vodil poseben tečaj, je pojasnil, da bodo duhovnike izobraževali tudi različni strokovnjaki s področja sekt in satanizma. Vatikan je leta 2014 podprl Mednarodno združenje eksorcistov, ki ima okoli 400 članov iz celega sveta, od tega jih je okoli 240 Italijanov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen