Zlomljena prsnica in nos ter sesedlo pljučno krilo: 5-kratna svetovna prvakinja v gorskem kolesarstvu se je v prometni nesreči hudo poškodovala!

0

Petkratna svetovna prvakinja v gorskem kolesarstvu Avstralka Caroline Buchanan, ki ima tudi tri svetovne naslove v kolesarstvu BMX, se je hudo poškodovala v prometni nesreči. Kot je sama sporočila prek Facebooka, ko je zapustila oddelek za intenzivno nego, je utrpela zlomljeno prsnico in nos ter sesedlo pljučno krilo.

“Ne bi rekla, da se je leto 2017 zame končalo, kot sem načrtovala,” je zapisala avstralska kolesarka na Facebooku ob svoji fotografiji na bolniški postelji z vratno opornico in krvavim nosom.

“Za menoj je nekaj težkih dni na intenzivni negi po avtomobilski nesreči. Zdaj sem se končno preselila v zasebno sobo in vse se glede okrevanja odvija v pozitivni smeri. Poškodbe so … zlomljena prsnica, zlomljen nos in sesedlo pljučno krilo. Še naprej vas bom obveščala o tem, kako poteka moje zdravljenje,” je še zapisala 27-letna kolesarska šampionka, ki je nastopila na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu in 2016 v Rio de Janeiru.

Buchananova ni razkrila, kako je prišlo do prometne nesreče, lokalni mediji pa poročajo, da vanjo ni bilo vpleteno nobeno drugo vozilo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen