Viri: Možnost Junckerjevega vabila premierjema Slovenije in Hrvaške na sestanek v Bruslju

2

V Bruslju se omenja možnost, da bi lahko predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker v prihodnjih tednih premierja Slovenije in Hrvaške povabil na sestanek o uresničitvi arbitražne odločbe, se je neuradno izvedelo ob robu dvodnevnega obiska predsednika republike Boruta Pahorja pri vodilnih v EU in na sedežu zveze Nato.

O tej možnosti naj bi bilo govora na ponedeljkovem srečanju Junckerja in Pahorja. Po srečanju je neuradno slišati, da je v prihodnje mogoče pričakovati dejavnejšo vlogo Junckerja v povezavi z vprašanjem meje med Slovenijo in Hrvaško.

Junckerjevo vabilo na sestanek v Bruslju naj bi bila možna rešitev po propadlih načrtih, da bi prvi podpredsednik komisije Frans Timmermans obiskal obe prestolnici. Hrvaška je namreč po navedbah neuradnih virov v Bruslju Timmermansov obisk zavrnila.

Sestanek premierjev z Junckerjem naj bi bil še v januarju. Šlo naj bi za samostojno srečanje, ne za sestanek ob robu vrha EU, ki naj bi bilo namenjeno pogovoru o uresničevanju arbitražne odločbe o meji Slovenijo in Hrvaško. (sta)

Št. komentarjev: 2
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Ja kar naj gresta sužnja k svojim gospodarjem.
  Pred kratkim so lansiral s pomočjo SpaceX-a tajni satelit Zuma, napad s elektro magnetnim impulzom (EMP) s katerim ti vplivajo na možgane.
  Tudi svern Korej so deležni tega.
  brainwashingpres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen