Trump svari Kima, da ima veliko večji gumb za jedrsko orožje

0

Ameriški predsednik Donald Trump je v torek tvitnil, da bi moral nekdo predsedniku Severne Koreje Kim Jong-unu pojasniti, da ima tudi on jedrski gumb, ki pa je veliko večji in mogočnejši od Kimovega. Slednji je namreč v novoletni poslanici sporočil, da ima s seboj vedno pripravljen gumb za jedrsko orožje.

“Vodja Severne Koreje Kim Jong-un je izjavil, da je jedrski gumb vedno na njegovi mizi. Ali bi ga lahko nekdo nekdo iz njegovega shiranega in sestradanega sveta obvestil, da imam tudi jaz jedrski gumb, vendar veliko večjega in mogočnejšega kot je njegov in moj celo deluje,” je tvitnil Trump v zadnjem primeru izmenjave žaljivk med voditeljema držav z jedrskim orožjem.

Predsednik ZDA Kima že od lani kliče “mali raketni mož” zaradi jedrskega in raketnega programa Severne Koreje, vendar mu glede zmerljivk tudi Kim ne ostaja dolžan. Trumpa je novembra lani na primer opredelil kot duševno neuravnovešenega starega norca. Trump mu je to zameril in odgovoril, da Kima nikoli ne bi opredelil kot debelega in majhnega. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen