Spodletela provokacija levih političnih strategov

7

Piše: dr. Vinko Gorenak, poslanec SDS

Že večkrat sem zapisal, da je informacija o kreditu SDS zgolj prva malo bolj resna »medijska bomba« v rokah nasprotnikov desnice, kolikor jo je sploh še ostalo, bi zapisal Tomaž Štih, na družbenih omrežjih bolj znan kot »Libertalec«. Z vračilom kredita in jasnim sporočilom, da je bila to napaka, so levičarski strategi, ki so računali na to, da SDS ne bo tako reagirala, izgubili veter v svojih jadrih. SDS je s to potezo, pač »preluknjala« njihova jadra. Seveda je jasno, da se bodo take ali drugačne provokacije levičarskih strategov nadaljevale in dejansko nikoli ne veš kakšno »medijsko bombo« bodo vrgli iz katere njihove greznice.

Pred tremi dnevi je odjeknila vest, da je Jakov Fak, Hrvat po narodnosti, ki živi v Sloveniji, ima naše državljanstvo in tekmuje, ter zmaguje pod našo zastavo, odklonil možnost, da bi na otvoritvi prihajajočih zimskih olimpijskih iger nosil slovensko zastavo. Novica je bila podkrepljena s podatkom, da je tako odločitev sprejel zaradi napadov posameznikov nanj, češ, da kot Hrvat ne more nositi slovenske zastave. Tipičen rasistično, nacionalistični razlog, čigar domovinsko pravico levi politični strategi pripisujejo politični desnici. Od te informacije do tega, da bi levi politični strategi krivdo za to pripisali SDS in Janezu Janši je po moji oceni manjkalo le še nekaj ur.

Toda načrti levih političnih strategov so splavali po vodi. Prvi se je na twitter profilu oglasil poslanec SDS Franc Breznik, takole je zapisal:

franc breznik‏ @FrancBreznikSDS Jan 26 franc breznik Retweeted dr. Miro Cerar. Če kdaj, se pa na tej točki globoko strinjam z @MiroCerar in se pridružujem obsodbi nestrpnežev do @jakov_fak , da bi kandidiral za nosilca slovenske zastave na @Olympics @Pyongchang_2018 Tudi zame so taka dejanja popolnoma nesprejemljiva.

Takoj ko sem to opazil sem reagiral tudi sam:

26 Jan 2018 dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Jan 26 @jakov_fak Ne vem ali je še čas ali ne, toda OBSOJAM vse negativne komentarje na vaš račun, če je še mogoče si premislite, živite v Sloveniji, tekmujete za Slovenijo in to šteje. Utišajte nestrpneže tako, da prevzamete nošenje slovenske zastave, to bo pravi odgovor.

Sledil je še komentar poslanca SDS Žana Mahniča:

Žan Mahnič‏ @ZanMahnic Jan 26 Ponosen sem, ko uspešno zastopa Slovenijo in zanjo zmaguje in ponosen bi bil tudi, ko bi nosil slovensko zastavo. Škoda, da se je @jakov_fak tako odločil.

Naša sporočila so delili mnogi. Mnogi twitteraši z desnega političnega pola so prav tako obsojali napade na Jakova Faka. Ker pa je nekako v zraku ostalo poročanje večine medijev o nestrpnih komentarjih na račun odličnega Jakova Faka in ni bilo jasno kaj se je dejansko dogajalo sem se ponovno oglasil takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Pozivam novinarje @PopTV @24ur_com @rtvslo @Delo@Dnevnik_si @vecer in sportne zveze, da prepričajo @jakov_fak , da prevzame nošenje SLO zastave na OI. Kdorkoli so že nestrpneži do njega zato ker je Hrvat, jih je treba ustaviti.10:30 PM – 26 Jan 2018

No omembe vrednega odziva seveda ni bilo, zato na tej točki omenjam zgolj odziv športnega novinarja Roka Tamšeta, ki se je oglasil takole:

Rok Tamše‏ @RokTame Jan 27  Replying to @drVinkoGorenak @PopTV and Vinko, vi preprosto ne morete nikogar pozivati, ker ste nekredibilni, nekompetentni, nepomembni in nevedni.12 replies 3 retweets 11 likes

No, da je to žalitev je jasno samo po sebi, izmenjala sva si nekaj twittov, nato pa je odnehal. Novinar očitno ni dojel kaj sporočam. Namesto, da bi se spravil iskati resnico o žaljivih napadih ja Jakova Faka, je nesramno napadel mene. To je pač v skladu z logiko levičarjev. No minil je prvi dan, pa nihče nikjer ni razkril nestrpnih napadov na Jakova Faka, zato sem zapisal tole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Glede na to, da nihče nikjer ne najde sovražnih komentarjev zoper @jakov_fak ki naj bi nosil, a se je odpovedal nošenju SLO zastave na prihajajočih zimskih OI, obstaja resna možnost da je to “fake news”. Pravi odgovor @jakov_fak bo če SLO zastavo nisi.

Nič se ni zgodilo niti drugi, niti tretji dan. Mediji sedaj poročajo o dveh »čudnih« klicih do Jakova Faka, zaradi katerih naj bi se odločil, kot se je. Ker pa še vedno ni nobenih dokazov o tem kdo so bili nestrpneži do Jakova Faka in kaj so mu sporočali, postaja vse bolj jasno, da gre za novo »medijsko bombo«, ki so jo levi politični strategi skušali podtakniti politični desnici, zlasti SDS. Toda kot vidimo neuspešno. Odločitev samega Jakova Faka, pa je vsaj zame še vedno neznanka.

»Fake news« – lažna novica

Čas bo pokazal v kateri predal lahko pospravimo zgoraj omenjeno dogajanje. Za sedaj vem le to, kar sem zapisal. Da pa je naš dominantni medijski prostor zasičen z lažnimi novicami pa tudi vemo. Pred dnevi so na POP TV poročali o nekem filmčku, ki naj bi diskreditiral Gorana Klemenčiča pred glasovanjem o tem ali bo postal  Komisar za človekove pravice pri Svetu Evrope. Filmček, ki so ga seveda povezali z SDS in mimogrede pokazali tudi mene, sem si z zanimanjem pogledal vsaj dvakrat. Nič v njem ni netočnega, nič v njem ni »fake news« ali lažna novica. Zato sem na twitterju dvakrat zapisal tole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Jan 26 Še enkrat pozvam vse, da mi pomagajo na tem filmčku https://siol.net/novice/slovenija/ko-svet-evrope-odloca-o-klemencicu-po-spletu-krozi-filmcek-o-njegovi-neprimernosti-458233 … o Klemenčiču najti delček, ki je “fake news” kot so to povedali na @24ur_com

Če mislite, da je bil kakšen odziv levičarjev ali POP TV na moj poziv se seveda motite. Levičarski politični strategi imajo pomembnejše delo. Pripravljajo novo »medijsko bombo«.

Št. komentarjev: 7
 1. bruh pravi

  banda 571 ve , da mora za vse slabe novice kriviti drugače misleče, za dobre novice pa pridno oblizovati kučanove mafijske rdeče pra sce in svi nje, ki so jih tja nastavili….ajd….to je to, vse ostalo je sprenevedanje… tako so jih vzgojili in izučili in to bodo počeli celo življenje….ajd….

 2. bruh pravi

  povsod po EUropi in razvitem svetu, ki je najbolj pošten, napreden, konservativen, domoroden, izobražen, delaven je jasno razumel, da je velikanska večina “neodvisnih in nestrankarskih” novinarjev in novinark, le rdečih soroševih hinavskih dobro plačanih KU RB….kot so naše iz bande 571…..ajd….v slovenistanu pa tega ne gre pričakovati…oni , rdeči pra sci in svi nje si od zahoda in EU želijo le €€€€€…vse ostalo jih ne zanima….ajd.. oni bodo še naprej prepičani, da so kučanove kur be iz bande 571 kao pošteni novinarji in novinarke….ajj…rdeči jugobedaki pač…..ajd…to leto, bodo vse sosednje države au, hu, hr in ita vse v rokah poštenih konservativnih vlad….le kučanistan bo enoumno in totalitarno še naprej ostal mafijski a legalni rdeči otok sredi EU…kjer je edini cilj molzenje eu denarja v udbaške smrdeče žepe….ajd…

 3. maja pravi

  Dobro je dobro čtivo in dobre knjige čitat.

 4. Re gornjemu pravi

  Dobro je tudi biti pošten

 5. Re gornjemu pravi

  Gorenak je res mojster za spolitizirati kako stvar.

 6. Zofija pravi

  G. Gorenak, vaše pisanje je vedno resno in tehtno, vedno ga preberem in poslušam vaše izvajanje v DZ, ki ni spolitizirano ampak konkretno in podprto z argumenti. Lepa hvala in čim dlje tako naprej.

 7. maja pravi

  Argumenti in besede g.Gorenaka, so besede nekoga, ki ve kaj hoče in ve kaj je potrebno spremeniti.

  Parlamentarna demokracija pač ni cvrtje bikovih prašnikov!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen