Spet smešenje Cerarjeve vlade in kršenje naše ozemeljske celovitosti; v Piranskem zalivu danes spet več hrvaških plovil

1

Tudi današnji dan v Piranskem zalivu ni minil brez napetosti. Slovenski policisti so posredovali zaradi nezakonitega vplutja ene hrvaške ribiške ladje in dveh plovil hrvaških varnostnih organov, ki sta jo spremljali, je poročal Radio Slovenija.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Cerarjevi ne znajo ali nočejo ščititi slovenske ozemeljske celovitosti? V našem delu Piranskega zaliva danes kar 8 hrvaških plovil, od tega 6 policijskih čolnov!? Slovenski policisti so potrdili, da so danes v slovenskem delu Piranskega zaliva obravnavali vplutje dveh hrvaških ribiških in šestih plovil hrvaških varnostnih organov. Več TUKAJ.[/su_box]

Slovenska policija je med drugim ukrepala tudi v petek, ko je v slovenske vode nezakonito vplulo osmih hrvaških plovil, od tega dve ribiški ladji in šest plovil varnostnih organov.

Savudrijski ribiči so sicer na četrtkovem srečanju s predstavniki petih hrvaških ministrstev v Zagrebu dobili zagotovila, da bodo hrvaške inštitucije zaščitile njihove dosedanje pravice ribolova do sredinske črte v Piranskem zalivu. Po srečanju niso želeli razkriti več podrobnosti o tem, kako bodo ravnali, če bodo iz Slovenije dobili kazni zaradi ribarjenja v morju v Piranskem zalivu.

Hrvaški radio pa je v petek poročal, da naj bi morebitne kazni slovenske ribiške inšpekcije in slovenske policije pošiljali na hrvaško notranje ministrstvo. (sta/ured)

 

Število komentarjev: 1
  1. Lemy pravi

    Cmerar se skriva v vladnih prostorih namesto, da bi šel sam na čoln v Piranski zaliv in s svojim zgledom pokazal, kako se branijo slovenske meje!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen