Smrt spet kosila na slovenskih cestah: 22-letnik iz vozišča direktno v drevo

0

 V petek ob 20.10 se je na regionalni cesti Kamnik – Ločica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 22-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri naselja Potok v smeri Šmartnega v Tuhinju. Izven naselja Buč je v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer je trčil v drevo. Po trčenju je ostal ukleščen v vozilu in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 99 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 73 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 42-krat posredovali na javnih krajih in 31-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 30 tatvin, 19 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesnih poškodb, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, dve ponarejanji denarja, en rop ter eno kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen