SDS v svojem drugem konkretnem programskem sklopu pravi: “Zavarovali bomo Slovenijo!”

11

Policija ne bo več »inkasant« z namenom polnjenja državnega proračuna, temveč bo njeno delo usmerjeno predvsem v zagotavljan je varnosti ljudi in zavarovanje premoženja, pravijo pri SDS v svojem drugem konkretnem programskem sklopu.

“Zaradi nekontroliranih migracij se je v zadnjih letih varnostna situacija v Evropi drastično poslabšala. V številnih evropskih mestih prihaja do terorističnih akcij skrajnih islamistov. Slovenija ni otok sredi Evrope, zato moramo takoj in odločno ukrepati.

Na južni meji Slovenije bomo dosledno izvajali Schengenski mejni režim in preprečevali nezakonite prehode meje. Zaostrili bomo pogoje za pridobitev mednarodno zaščite oziroma azila.

Po vzoru številnih držav bomo uvedli prepoved nošenja burk in nikaba. Vsako sodelovanje, novačenje ali pomoč teroristom bomo opredelili kot kaznivo dejanje, ki bo ostro kaznovano ter prepovedali organizacije, ki kakorkoli podpirajo ali zagovarjajo teroristična ali kazniva dejanja.

V SDS ugotavljamo, da se policija iz nekdanje Ljudske Milice ni uspela v celoti preoblikovati v sodobno politično neobremenjeno policijo. Tako lahko med današnjimi policisti še vedno najdemo tudi take, ki zagovarjajo nekdanji komunistični režim in take, ki imajo v svojih pisarnah obešene slike diktatorja Tita.

Zato bomo takoj po prevzemu vlade izvedli nujne ukrepe za depolitizacijo policije in za normalizacijo pogojev dela policije, kar bo prineslo izboljšanje varnostnega stanja v državi in povrnitev zaupanja državljanov v delo policije.

Takoj bomo preklicali vse tajne predpise in omogočili nadzor nad delom policije s strani ustreznih nadzornih komisij, vsi, ki ne bodo delovali v skladu s predpisi in demokratičnimi normami bodo nemudoma suspendirani, za policiste pa bomo uvedli pošteno kadrovsko in plačno politiko.”

(klik za povečavo)

Št. komentarjev: 11
 1. Zvonko pravi

  Zelo dober in konkreten program! Moj glas gre definitivno SDS!

 2. Sandi pravi

  Kdor ne zna zaščititi svoje države, ni vreden funkcije čistilca stranišč, kaj šele predsednika vlade! Si slišal Cmerar?

 3. RESNICA pravi

  KOMUNISTI V SDS-u, J.I.JANŠA, TANKO, GORENAK, ČERNAČ, MATE, BREJC, HVALICA, B. BREZIGAR IN TAKO DALJE. Ni stranke kjer bi bilo na kupu toliko KOMUNISTOV.

 4. Dado pravi

  Ta izjava SDS spominja na leto 1945, ko še niso poznali izraza demokracija. Očistili bomo…. to je značilno za neke zgodovinske čase. Ima pa ta izjava SDS lepotno napako. Nič ne bo storila SDS, ker je potrebno zmagati na volitvah in biti šef vlade ter šef policije. Tu pa SDS ne bo niti blizu.

 5. fiat lux pravi

  Jaz v SDS ne vidim nobenih komunistov! Pa sem občutljiv na podtaknjene komuniste. Ampak v SDS jih res ne vidim.

 6. re gornjim pravi

  Mogoče so si pa v Republiki srbski sposodili denar, da bodo lahko plačali volilce? Bravo “poštenjačina predsednik”. Še dobro, da se tega spomni, ker je v njegovi navadi, da se “pri najboljši volji tega ne spomni”.

 7. fiat pravi

  Jaz v SDS ne vidim nobenih komunistov.

 8. maja pravi

  Katero gimnazijo pa je Pojbič nardil?
  A tisto, v kateri vsak dan po želji hostije talajo?
  Bejšte, no.

 9. re gornjemu pravi

  Le malo pobrskaj po novejši zgodovini, boš lahko našel celo prošnjo z življenjepisom za včlanitev v ZK , “ljubljenega vodje” JJ. Gorenak ne bi mogel biti niti miličnik, če ne bi bil goreč rdečko itd.
  Zanima pa me še pred kom bo SDS “zavarovala Slovenijo”? Pred samim seboj, kajti ona je njen največji razdiralec.

 10. re gornjemu pravi

  Ga. Maja južnjaki imajo za take šole poseben izraz – “viša muzička škola, stočarska smer”.

 11. maja pravi

  OBDAVČITI ROBOTE IN BO DOVOLJ DENARJA ZA SPODOBNE POKOJNINE, GASILCE, CESTE…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen