Koprski ribič: “Počutim se kot kriminalec, saj me nenehno spremljata slovenska in hrvaška policija!”

2

Izvir težav v Piranskem zalivu sega v čas Pahorjeve vlade. Slovenska država je dolžna, da zaščiti tako slovenske meje, slovenske interese, kakor tudi slovenske ribiče.

Koprski ribič, ki se z ribolovom ukvarja že več kot 30 let, pravi, da arbitraža ni rešila nobene stvari, ampak je le otežila njegovo delo na morju. Počuti se kot kriminalec, saj ga nenehno spremljata slovenska in hrvaška policija. Stranko SDS sprašuje, kako namerava urediti te težave?

Predsednik Odbora za notranje zadeve pri Strokovnem svetu SDS odgovarja, da kolikor bi v času, ko se je Hrvaška pogajala za vstop v Evropsko unijo, slovensko vlado vodila SDS, do situacije, kot jo imamo danes z arbitražo in ostalimi težavami v Piranskem zalivu, sploh ne bi prišlo. »Izvirni greh tega zapleta je nastal v času Pahorjeve vlade, ko je najprej javno grozil Hrvaški, da jo bo Slovenija blokirala pri vstopu v EU, potem pa je pristal na vse pogoje, pristal je na arbitražo in dovolil, da Hrvaška vstopi v EU še preden so bili znani rezultati te arbitraže,« je poudaril. V kolikor tega ne bi bilo, bi bilo danes bistveno manj zapletov.

»Kar pa se tiče stanja v Piranskem zalivu in položaja ribičev, kar gospod sprašuje, je treba poudariti, da je slovenska država dolžna, da zaščiti tako slovenske meje, slovenske interese, kakor tudi slovenske ribiče,« je dejal dr. Predalič in kot nujno dejstvo navedel takojšnje izboljšanje opremljenosti slovenske pomorske policije s primerljivimi plovili, kot jih ima hrvaška policija. »Neresno je, da z dvema majhnima gumenjakoma branijo tako mejo kot slovenske ribiče napram velikim močnim ladjam. To je neodgovorno tako do policistov kakor tudi do slovenskih ribičev,« je izpostavil. Pomembno pa je tudi, kakšen vtis, kakšno luč dajemo navzven, s kako močnimi argumenti razpolagamo ali kot v tem primeru tudi s kako močnimi orodji.

Št. komentarjev: 2
  1. maja pravi

    Uf, kako pa se ob vsem tem počutijo ribe v zalivu..

  2. Pubec pravi

    Uf kako pa se BI NAJ počutil “firer” ob spodleteli finančni mahinaciji?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen