Komentar: Slovenska nacionalna država je ogrožena! Rešitev je v prevzemu oblasti s strani izvornih demokratičnih sil.

12

Sistem nacionalnih držav je ogrožen. Za Slovenijo je izredno pomembno, da oblast po letošnjih državnozborskih volitvah prevzamejo izvorno demokratične sile, ki so ustanovile to državo in prisegajo na vrednote slovenske pomladi, osamosvojitve in demokracijo. Le tako bo naš narod stal in obstal, piše Metod Berlec v Demokraciji.

Slovenci smo leta 1991 končno dobili svojo nacionalno državo, ki pa je čedalje bolj na udaru. V vse bolj globaliziranem svetu imajo vse večji pomen nadnacionalne povezave, mednarodne globalne korporacije in različne nevladne organizacije.

Slednje so še posebej nevarne, če za njimi stojijo ljudje, kot je milijarder George Soros, ki podpira levičarsko paradigmo multikulturnosti. Po drugi strani pa je lahko članstvo v skupnosti, kot je Evropska unija, za države, kot je Slovenija, prednost, saj v takšni skupnosti lahko sooblikujejo delovanje širše skupnosti. Za Slovence je tako najbolje, da EU še naprej ostane zveza držav. Že sedaj se namreč soočamo s problemom dvojih meril, ki jih ima Bruselj.

Za Slovenijo je izredno pomembno, da oblast po letošnjih državnozborskih volitvah prevzamejo izvorno demokratične sile. Botre in politike, ki se poigravajo z usodo države, kot so Kučan, Cerar, Židan in Erjavec, je treba poslati na smetišče zgodovine. Prav tako “plenilce”, kot je Zoran Janković. Za usodo slovenskega naroda in Republike Slovenije gre, še piše komentator.

Št. komentarjev: 12
 1. Renato pravi

  Dober komentar Berleca!

 2. mitja vilar pravi

  kako se vodi država, so Janša in sds pokazali pri imenovanju nadzornikov v Luko, Intereuropo in ostala podjetja v državni lasti. Skupni imenovalec jim predstavlja težava pri dvigu priporočene pošte. IN bi vodili državo? Politka SDs, s katero so rušli člene zakona o varnosti železniškega prometa, ima za posledico 10 mrtvih na tirih samo v zadnje pol leta. Najmlajša 12 letna deklica v Rodici. Desna politična opcija na oblasti je pravzaprav organizirana hinavščina. Avtorja misli, ki pa zagotovo ni Blair, pozabil. Torej še en Bobu Bob za Janšo pade v vodo.

 3. Bogdan pravi

  @Vilar motiš se, natolcuješ ter mešaš jabolka in hruške. SDS se je vedno zavzemala za varnost, tako na nacionalni ravni kot na čisto vsakem železniškem prehodu, če karikiram.

 4. re gornjim pravi

  In kdo bi naj bil “izvorna demokratična sila”? Pa ja ne SDS ovci? Ha, ha!

 5. Legenda pravi

  Da SDS sestavi vlado so zelo male možnosti, saj enostavno nima koalicijskih partneric. Morda ji celo uspe, da postane relativna zmagovalka volitev, a to bo žal tudi vse. SDS je že dalj časa v padanju, zakaj je temu tako, pa morajo uvideti vodilni v tej stranki.

 6. franjo pravi

  Volitve bodo 3. junija, do takrat se pustimo presenetiti, saj bodo okostnjaki padali tako iz levih kot desnih omar.

 7. bruh pravi

  ajd….nič ne bo, kućanistan bo ostal enoumno rdeči udbomafijski smrdeči otok sredi europe……ajd….enoumnje, čredništvo, mafijska/ideološka/volilna ubogljivost so edine vrednote naših smrdečih , predsem urbanih in partijsko uvoženih, smrdečih pra scev in svi nj, ki bodo vedno na volitvah obkrožile to kar jim bo kučanova državna rdeča oligarhija preko bande 571 ukazala….ajd….vse ostalo je sprenevedanje in sterilno upanje, tudi zato, ker bo udeležba na volivah pod 80%, medtem ko bodo naši rdeči smrdeči pra sci in svi nje tekmovali, kdo bo prvi prišel na volitve …predvsem ogabni , uvoženi smrdeči jugotrenerkarji…..ajd…to je to, vse ostalo je sprenevedanje…

 8. Tetka pravi

  Prej bo La Toya zopet devica kot pa strankaSDS vladna stranka

 9. re gornjim pravi

  In kdo bi naj bil “izvorna demokratična sila”? Ha, ha

 10. raft pravi

  Vse ićeviče izseliti proti toplemu in obljubljenemu jugu.

 11. bruh pravi

  ajd. raft…..gre za interese, interse uvoženih jugićev so bili in so skladne z našimi svi njsko smrdečimi komunističnimi pra sci….ajd…nestrpnost do domorodcev je pač sestavni del obeh skupin…. in zato so nestrpnost, čredništvo, mafijska in iideološka pokornost edine vrednote , ki so jih in jih bodo imeli….ajd…… dve skupnosti so izrazito enoumne in čredniške ko gre za demokratičmne volitve v eu ali zda….negroidi v zda, ki se hvalijo, da vsaj 90% volijo soroševe nestrpne urbane demokrate in naši jugići, ki prav tako vsaj 90% čredniško in enoumno volijo naše smrdeče mafijakovićeve kućaniste…ajd….in to se ne bo spremenilo…ajd…

 12. bruh pravi

  biti prepičani , da so negroidi in jugići strpni, napredni, razgledani in izobraženi, ker volijo rdeče pra sce in svi nje pa je …….ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen