Iz zloglasnega berlinskega zapora v enem tednu pobegnilo kar sedem zapornikov

0

V zadnjem tednu je iz berlinskega zapora Plötzensee pobegnilo sedem zapornikov, od katerih jih pet še vedno iščejo, so sporočile pristojne oblasti. Štiri so med begom ujele kamere, a varnostniki niso posredovali več kot pol ure.

Štirje zaporniki, stari med 28 in 35 let, so 28. decembra s kotnim brusilnikom in kladivom, ki so ju ukradli v zaporniški delavnici, v kateri delajo, naredili luknjo v zidu in pobegnili. Njihov beg so posnele kamere, vendar so se varnostniki odzvali več kot pol ure po sprožitvi alarma, kar je povzročilo ogorčenje javnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Deželnega ministra za pravosodje Dirka Behrendta so celo pozivali k odstopu, navaja Deutsche Welle.

Eden od teh štirih zapornikov, se je medtem v spremstvu odvetnika že vrnil v zapor, je danes na Twitterju sporočil Behrendt.

Prav tako 28. decembra se eden od zapornikov ni vrnil z dnevnega izhoda. Policija ga še vedno išče. Dva zapornika pa se z dnevnega izhoda nista vrnila v ponedeljek. Eden od njiju je sam prišel nazaj.

V zaporu Plötzensee, v katerem so v času nacizma izvršili številne usmrtitve, je trenutno več kot 350 zapornikov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen