Inflacija v Venezueli po oceni parlamenta v lanskem letu več kot 2600-odstotna; edina rešitev je v spremembi politične smeri

0

Venezuelski parlament, ki ga vodi opozicija, je lanskoletno inflacijo v državi ocenil na več kot 2600 odstotkov. Venezuelska vlada uradnih podatkov o inflaciji že leta ne objavlja več, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Inflacija v državi je bila lani 2616-odstotna, je pred venezuelskim parlamentarnim odborom za finance poudaril poslanec Rafael Guzman. “Smo edina država na svetu s hiperinflacijo,” je dejal.

Opozicijski poslanec Angel Alvarado je na Twitterju ob objavi podatka o inflaciji poudaril, da je edina možnost za rešitev venezuelske gospodarske krize sprememba politične smeri.

Mednarodni denarni sklad (IMF) je Venezueli za leto 2017 napovedoval 652-odstotno inflacijo, za letošnje leto pričakuje 2350-odstotno.

Venezuela se zaradi gospodarskih težav, korupcije in nizkih cen nafte že leta sooča z gospodarsko krizo in krizo oskrbe z nekaterimi osnovnimi dobrinami. Država ima sicer največje naftne rezerve na svetu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen