Dobrodošli novorojeni Slovenci! V Ljubljani prva deklica in deček rojena že nekaj minut po polnoči.

0

Prvi novorojenček v novem letu v slovenskih porodnišnicah se je rodil minuto čez polnoč, in sicer je to deček v Ljubljani. Deset minut za njim se je v tamkajšnji porodnišnici rodila tudi prva deklica letos. Danes se je ljubljanski porodnišnici rodilo že sedem otrok, so povedali za STA.

Na prvi dan novega leta so do okoli 9. ure mamice rodile še v porodnišnicah v Celju, Brežicah in Postojni, vse so povile dečke. V Kranju pa je mamica dečka ob 6.20 rodila doma. V drugih porodnišnicah po Sloveniji so prve novorojenčke v letošnjem letu sredi dopoldneva še pričakovali.

V celjski porodnišnici se je prvi deček rodil ob 4.59, prav tako je deček prvi novorojenček v letošnjem letu v brežiški porodnišnici. Rodil se je ob 1.04. Tudi v Postojni so na svet kor prvega letos pospremili dečka, na svet je privekal ob 1.39.

Porodnišnico na Jesenicah, kjer na rojstvo prvega otroka letos še čakajo, bo danes obiskal predsednik republike Borut Pahor. V mariborskih porodnišnici pa se bo mudil predsednik vlade Miro Cerar, ki bo obiskal tudi urgentni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen