Divji pretepi splitskih učenk zakrožili po družbenih omrežjih in poželi obilico zgražanja

0

Neverjetni prizori nasilja med učenkami od včeraj krožijo po družbenih omrežjih. Gre za nekaj posnetkov, enega bolj šokantnega kot drugega, na katerih se na parkirišču v Lički ulici pretepata dve učenki, medtem ko kakšnih sto njunih kolegov vse to opazuje in bučno navija.

Vse se je zgodilo v neposredni bližini sedeža splitske policijske uprave. Policija je včeraj, kot smo ugotovili, dobila dve sporočili, da se pripravlja masovni pretep, vključno z lokacijo v Lički ulici. Vendar patrulja ni naletela na noben nered, nihče se ni pretepal, niti poiskal zdravniške pomoči, so nam včeraj pojasnili na policiji.

Prijava pretepa v Lički je prispela okrog 13.30 ure, samo pol ure kasneje je policija prejela obvestilo, da se pretep obeta tudi v parku Emanuela Vidovića, le kakšnih pet minut hoje od Ličke. Toda tudi tam v času njihovega prihoda ni bilo ničesar spornega.

Kot se vidi iz posnetkov, ki smo si jih ogledali, se je vse začelo z udarcem z nogo v glavo poleg zgradbe trgovinskega sodišča. Dekle, ki je napadlo, se je kasneje zapletlo v pretep še z drugim dekletom in na koncu nastradalo. Nasprotnica jo je vrgla na tla in jo s pestmi udarjala po glavi.

Prizori nasilja so navdušili učence. Masa glasno navija, skačejo po parkiranih avtomobilih. Vsi kričijo od razburjenja, smejijo se. Dekle, ki udarja, se v nekem trenutku vstane in na obraz se ji prikrade velik nasmešek. Nato udarja dalje. Končno nekdo prekine boj.

Policija se je danes vključila v to zgodbo. Imajo informacije o tem, iz katere šole prihajajo učenke, ki so se pretepale in bodo skušali osvetliti dogajanje.

“Takšne pretepe organizirajo v parku Emanuela Vidovića, prihajajo tudi starejši s fotoaparati.”

Kot smo izvedeli na eni splitskih srednjih šol, takšni pretepi niso nič nenavadnega.

“Pričelo se je kakšno leto nazaj. Pred tem tega nisem videla. Znajo se zbrati v parku Emanuela Vidovića poleg nekaterih splitskih srednjih šol. Tudi sama sem enkrat klicala policijo. Gre za dogovorjene obračune, še posebno pa je zaskrbljujoče, ker na dvoboje prihajajo tudi starejši ljudje s fotaparati in snemajo otroke, kako se pretepajo,” nam je zaupala zaposlena na eni splitskih šol.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen