Darko Berlič, tip, ki je kupoval lutke za obešanje, sedaj obsojen na pol leta pogojne zaporne kazni zaradi nečednosti pri Fištravčevi volilni kampanji

7

Mariborsko okrajno sodišče je Darka Berliča, tesnega sodelavca mariborskega župana Andreja Fištravca, zaradi napak v poročilu o volilni kampanji leta 2014 spoznalo za krivega in ga obsodilo na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo enega leta, poroča današnji Večer.

PREBERITE ŠE TO: ZNAN KUPEC LUTK, KI SO OBEŠENE VISELE Z DRAVSKEGA MOSTA. To je DARKO BERLIČ, vodja Fištravčevega volilnega štaba! Več TUKAJ.

Berlič se je kot vodja Fištravčeve županske volilne kampanje ter vodja kampanje Liste župana Andreja Fištravca za mestni svet leta 2014 na sodišču znašel zaradi poročila o volilni kampanji, v katerega ni vpisal prispevka v višini 2000 evrov, ki ga je za oglaševanje Radiu City nakazala družba Astraea. Prav tako je v istem poročilu po navedbah časnika zamolčal del neplačanih obveznostih, saj dolg do Europlakata ni znašal dobrih 15.000 evrov, pa pa nekaj čez 30.000 evrov.

Sporno poročilo o županski volilni kampanji je sicer leta 2015 oštelo tudi računsko sodišče in mu podalo negativno oceno. Berlič se je branil, da je kampanjo vodil amatersko, kot pomoč županu, pri čemer da ni imel nobenih takšnih ali podobnih izkušenj.

Kasneje je sicer izpovedal, da je bil vodja Fištravčeve volilne kampanje že na predčasnih županskih volitvah leta 2013 in je torej imel nekaj izkušenj, a da so bila pravila igre takrat drugačna. Glede spornega prispevka družbe Astraea se je Berlič branil, da ga je enostavno spregledal, preostalih 15.000 evrov dolga do Europlakata pa naj bi navedel v poročilu o kampanji za Listo župana Andreja Fištravca.

Sodba sicer še ni pravnomočna, Berličev odvetnik Sandi Vuković iz odvetniške pisarne Zečević, ki v številnih primerih zastopa mariborsko občino, pa je že napovedal pritožbo.

Berlič, ki trenutno dela kot producent televizije RTS 24 v kitajski lasti, je povedal, da bo po proučitvi sodbe vložil pritožbo in da očitanega nikakor ni storil, še dodaja Večer. (sta/ured)

Št. komentarjev: 7
 1. Gogi pravi

  Samo ste Štajerci res trčeni, da pustite, da vam takšni lopovski bureki vodijo občino…

 2. žarko pravi

  Ha, ha, ha, kakšna kombinacija, tale klobučar in tisti zadetek, ha, ha, ha, a to je kakšen štajerski monty python šov?

 3. Grega pravi

  Dokler bodo goljufi in bedaki vodili slovenske mestne občine, ne bo nič, tamkajšnje prebivalstvo pa bo živelo čedalje slabše. MOM je ekzemplaričen primer takega zatečenega stanja.

 4. raft pravi

  Berlič, Vuković, Zečević…! Ali se vse to dogaja v Sloveniji? Je-bo vas vlak bratstva in enotnosti banda če-furska !!!!!!

 5. Matej pravi

  Oba v zapor vreč za enih 10 let, pa da vidimo, kako bosta še naprej pametna….

 6. bruh pravi

  ajd……dokler domorodni štajerci ne bodo doumeli in razumeli koliko jih uvoženi smrdeči mafijsko organizirani ljubljankovići je be jo in jim legalno kradejo, ne bodo napredovali in izboljšali stanje….no way……kangler je bil najbolj uspešen župan (lahko se dobi boljšega, brez dvoma…..ampak njemu je uspelo vsaj delno preusmeri ti EU denar tudi v MB, sedaj ostaja le v enoumno rdeči in čredniški ljubljankovini…..) zato so ga smrdeči ljubljankovići mafijsko organizirano zaje bali …in kučanov klan je aktiviral vse svoje smrdeče opranoglave nestrpne pra sec in svi je….posebno po ulicah, medijih in sodiščih…ajd…to je to, vse ostalo je sprenevedanje…..ajd…ko boste razumeli kakšen smrdeči mafijski nestrpni gn oj so kućanisti in ljubljankovići boste naredili VELIK civilizacijski in kulturni korak naprej…..čeprav dvomim v to…ajd…

 7. maja pravi

  Lastnik tistega velikega črnega, bi lahko kdaj snel klobuk, ga obrnil in kdaj tako vztrajno čakal, da mu ga napolnijo.
  Od tistih, ki še pokrivala nimajo, itak ne moreš nič pričakovati.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen