Avstralija bo izvažala medicinsko konopljo

0

Avstralska vlada je danes dala zeleno luč izvozu medicinske konoplje. Avstralija želi z novim ukrepom izboljšati razvoj domačega trga in postati vodilna izvoznica konoplje v zdravstvene namene na svetu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Avstralija se bo z izvozom svetu predstavila kot “čista in zdrava” kmetijska država, obenem pa bo pomagala tudi bolnikom v tujini, je sporočil tamkajšnji minister za zdravje Greg Hunt.

Kdaj bo ta pacifiška država pričela z izvozom, še ni znano, kot pa je zatrdil ministrov predstavnik, bo nova ureditev dokončno potrjena v kratkem.

Kot poroča BBC, bo izvoz vključeval različne proizvode iz konoplje – olja, obliže, razpršila, pastile in tablete.

Avstralske oblasti so uporabo medicinske konoplje legalizirale v letu 2016, prve kmetije pa so dovoljenje za vzgajanje te rastline pridobile že marca minulo leto. Njihovo število je nato hitro naraslo, potem ko je vlada prepoznala velik potencial te industrije. Rekreativna uporaba konoplje sicer v tej državi ostaja nezakonita.

Poleg Avstralije so uporabo medicinske konoplje med drugim doslej legalizirale tudi Kanada, Izrael ter več kot polovica ZDA. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen