VSO že pred poldrugim letom na DT vložilo kazenski ovadbi zoper Milana Kučana, a sklepa o zavrženju še nihče ni videl!?

9

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve do danes ni prejelo zahtevanega sklepa, niti ni prejelo nobenega pojasnila, zakaj pristojna državna tožilka ne sledi določbam Zakona o kazenskem postopku in ravna samovoljno.

Poslanec Franc Breznik je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s kazenskima ovadbama zoper nekdanjega predsednika republike.

V nadaljevanju objavljamo poslansko vprašanje v celoti.

»Spoštovani,

po informacijah, s katerimi razpolagam, je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve maja in junija 2016 vložilo pred pristojnim državnim tožilstvom dve kazenski ovadbi zoper nekdanjega predsednika republike g. Milana Kučana.

Obe kazenski ovadbi sta bili, po informacijah, s katerimi razpolagam, odstopljeni Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani. Obe ovadbi je obravnavala okrožna državna tožilka Maša Podlipnik. Slednja je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve z dopisom obvestila, da sta bili obe kazenski ovadbi zavrženi.

Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku bi pristojna državna tožilka morala posredovati združenju kot oškodovancu tudi ustrezen sklep o zavrženju kazenskih ovadb, na podlagi katerega bi lahko združenje samo prevzelo kazenski pregon. Vendar pristojna državna tožilka, po informacijah, s katerimi razpolagam, kljub večkratnim pisnim intervencijam, da posreduje zgoraj omenjeni sklep, tega ni posredovala. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve do danes ni prejelo zahtevanega sklepa, niti ni prejelo nobenega pojasnila, zakaj pristojna državna tožilka ne sledi določbam Zakona o kazenskem postopku in ravna samovoljno.

V zvezi s tem Vlado Republike Slovenije sprašujem naslednje:

Kaj bosta storila Vlada Republike Slovenije in minister, pristojen za pravosodje, v okviru svojih pristojnosti, da bodo na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani spoštovali določila Zakona o kazenskem postopku in v primeru, ko zavržejo ovadbo, sklep o tem posredovali osebam, ki lahko nadaljujejo pregon?

Ali bo minister, pristojen za pravosodje, v okviru svojih pristojnosti uvedel oziroma podal zahtevo za pravosodni nadzor nad delom omenjene okrožne državne tožilke na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani?

Kako Vlada Republike Slovenije in minister, pristojen za pravosodje, ocenjujeta ravnanje omenjene okrožne državne tožilke, ker oškodovancu ni posredovala sklepa o zavrženju kazenskih ovadb?«

Št. komentarjev: 9
 1. Gorazd pravi

  Kučan je nedodirljiv, tako je bilo in večno bo! Vrhovnega komija se ne sme dirati ni u snovima!

 2. MEDENI pravi

  to da bivšega predsednika tožijo je pa tudi samo v slovenistanu možno
  lp
  joško

 3. Danilo pravi

  Milanče je zaščiten v rdečem slovenistanu kot kočevski medved…

 4. bruh pravi

  dejstvo je, da je ta stari nestrpni zverinsko dijve ideološko pogojeni smrdeči komunistični pra sec postal po teltu 1991 navaden vzhodnievropski/balkanski rdeči mafijski boss, ki preko svojega udbomafijskega legaliziranega klana podeljuje državne službice….zelo možno tudi opranoglavim smrdečim joškićem, ki bodo zato do smrti mafijsko/ideloško/volilno disciplinirani in ubogljivi -ajd…

 5. andrej45 pravi

  Ne razumem sovraštva.

 6. Pesjanar pravi

  Ja Andrej nihče v Hrastovcu tega ne razume morda pa razume osebje,vam bodo razložili zaj gre….

 7. Aurelius pravi

  Vsem poštenim Slovencem želim v novem letu vse dobro, veliko zdravja in uspehov in da bi v tem volilnem letu končno kaviakomunajzarjem pokazali, da si jih ne želimo več nikjer tam, kjer se deli davkoplačevalski denar. Kaviarkomunajzarskim potrčkotom, ki nam na tem in ostalih spletnih portalih onesnažujete okolje, pa želim še več zarečenega kruha, kot pa ste ga do sedaj požrli !

 8. linke pravi

  a ima Matilda samo koso ?

 9. linke pravi

  kje je matilda ?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen