Tomažič iz Financ ima glede Erjavca prav – to je navaden populist, a znižanje davkov je SDS v DZ predlagala že 2x!

3

Predvolilna debata je v polnem zagonu. Če gledaš poročila, vzameš v roke časopis, vedno znova ven skoči politik, ki nekaj obljubi. Nazadnje denimo Karl Erjavec, ki bi popravljal krivice upokojencev. Smešno, ker je bil član skoraj vseh vlad od leta 2004. Za razmere na pokojninskem področju je soodgovoren, piše Janez Tomažič v Financah.

Ker so volitve šele julija, me skrbi, kaj šele bo, ko bo šlo zares. Že zdaj se mi od osladnih obljub obrača želodec.

Državi gre ta hip zelo dobro, vprašanje je, ali ji gre lahko še nekoliko bolje. Najbrž težko, ker se bližamo vrhuncu nekega cikla. V proračun derejo dodani davki in če ne bi bilo več kot stomilijonske sanacije bolnišnic, bi leta 2017 proračun sklenili z malim presežkom. Če ob skoraj rekordni gospodarski rasti ne zmoremo ustvariti proračunskega presežka, kdaj ga bomo?

Da bi kdaj znižali davke in da bi iz obstoječega bruto bruto zneska dobil več, sem skoraj odmislil. Gre za to, da ne vzamejo v prihodnosti še več. Ker takšna rast ne more trajati v nedogled.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]SDS ima posluh za podjetnike in želi odpraviti socialno krivičnost: spet nov poskus za znižanje DDV in uvedba nove 5% stopnje. Več TUKAJ.[/su_box]

Dolgoročno nima smisla vztrajati v Ljubljani ali v katerem večjem mestu, z davki ti bodo pobrali preveč. Če imaš presežek denarja, je najbolje investirati v manjšo hišo na podeželju, ki ima nekaj zemlje. Življenjski stroški so v tem primeru nizki, hrano si pridelaš sam, presežek prodaš ali zamenjaš. Idealno je, če to kombiniraš s poslom, ki je vezan na tujino, izvoz ali pa delaš v turizmu, zaključi komentator. (sta/ured)

Št. komentarjev: 3
  1. andrej pravi

    Tisti, ki bodo spet volili Korla, so dejansko naivne budale brez primere!

  2. Miha pravi

    SDS lahko to vse izvede le, če bo spet zmagovalna stranka 2018, drugače se obeta še večja puščava, ki nas bo tokrat dokončno pokopala…

  3. bruh pravi

    ajd….. tudi ta dober projekt bodo kvečjemu izvedli rdeči kućanovi pra sci in svi nje le , da se nemoteno obdržijo na oblasti….njim je vedno šlo le za oblast in zaposlovanje v državne službe….ajd…vse ostalo je nepomembno….sedaj je seveda važno tudi dnevno sesanje EU denarja v lastne žepe…..čeprav intimno zahodno evropo sovražijo …..ajd……smrdeči jugić in torej tudi naš rdeči urbani slovenceljn je pač taki….ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen