Tiger še zna pokazati zobe: uspešna vrnitev Woodsa na turnirju na Bahamih

0

Ni več vprašanje, ali bo najboljši golfist zadnjih desetletji Tiger Woods nadaljeval kariero. Odgovor je padel na turnirju na Bahamih, kjer je Američan odigral štiri kroge brez bolečin in pokazal, da je tudi pri 41 letih kos novi, mladi generaciji golfistov, ki izstopajo po moči in dolžini začetnih udarcev.

Štirinajstkratni zmagovalec ‘majorjev’ je turnir, ki ne sodi v koledar turneje PGA in na katerem je nastopilo zgolj osemnajst igralcev, večina z vrha svetovne lestvice, končal na devetem mestu, igrišče s parom 72 pa je odigral 69, 68, 75 in 68.

“Zdaj šele vidim, kako močno sem pogrešal tekmovanja. Vedel sem, da bo hrbet zdržal vse štiri dni, saj sem pred turnirjem veliko treniral, vprašanje pa je bilo, kako bo glava reagirala na adrenalin, ki se mi bo pretakal po žilah. Sicer sem potreboval nekaj časa, da sem se privadil na tekmovalni pritisk, a mislim, da sem pokazal dobre znake za prihodnost. Veseli me predvsem, da imam hitrost zamaha in da sem po dolžinah udarcev tam kot ti mladi fantje,” je dejal Woods.

Turnir Hero World Challenge, ki ga prireja njegova dobrodelna organizacija za pomoč otrokom, je bil njegov prvi po februarju letos in eden redkih v zadnjih letih, v katerih je moral na štiri operacije hrbta in odvajanje od protibolečinskih tablet.

“Po uspešnem testu moramo sestaviti plan za 2018. Ključno je, da izberem prave turnirje in prizorišča, ki mi ustrezajo. Igrati moram, a ne preveč,” je dodal Woods, ki je na novi računalniški lestvici pridobil več kot 500 mest, tako da je zdaj 668. na svetu.

Turnir in zmagovalni ček v višini milijon dolarjev je dobil njegov rojak Rickie Fowler, ki je zadnji dan z 61 udarci postavil rekord igrišča. Za seboj je pustil Charleyja Hoffmana, Tommyja Fleetwooda, Jordana Spietha, Hidekija Matsuyamo, Patricka Reeda in Justina Rosa. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen