Prazničnega vzdušja bodo deležni tudi nekateri brezdomci

0

Danes bo vsaj nekoliko slovesno vzdušje tudi med ljubljanskimi brezdomci. Na silvestrovanju, ki ga v Študentskem domu Vincencij na ljubljanskem Taboru nocoj pripravlja društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, jih bodo pogostili z večerjo, jim pripravili družabni program s tombolo, ob polnoči pa bodo skupaj nazdravili novemu letu.

Ljubljansko zavetišče Vincencijeve zveze dobrote bodo nocoj obiskali tudi predsednik republike Borut Pahor z ljubljanskim nadškofom metropolitom Stanislavom Zoretom, predsednik DZ Milan Brglez, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ter ljubljanski župan Zoran Janković.

V kranjskem zavetišču za brezdomce pa so bolj praznične dogodke organizirali že okoli božiča. Takrat so za svoje varovance priredili slovesno večerjo, skupina dijakinj je za brezdomce skuhala, nune iz Kranja pa so jim pripravile glasbeni program. Za silvestrovo pa bo v zavetišču mirneje, je povedala vodja programa Romina Purić.

Mirno bo tudi v nekaterih drugih zavetiščih. V zavetišču za brezdomce na Poljanski cesti v Ljubljani bodo po besedah vodje zavetišča Borisa Kosca današnji večer skrbeli za brezdomce podobno, kot v drugih dneh v letu.

Tudi društvo Humanitarček se je znova pridružilo dobrodelnosti za brezdomce. Kot so objavili na svojem Facebook profilu, so poleg drugih skupin v prazničnem božično-novoletnem času obdarili tudi 317 brezdomcev. Ob tem so zapisali še ugotovitev, da niso “spremenili celotnega sveta, smo pa pustili sled božične čarovnije v življenju drug drugega”. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen