Poglejte ta neverjeten met slovenskega košarkarskega asa, Luka Dončić zadel koš prek celega igrišča!

1

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić je v evroligi znova izstopal pri madridskem Realu. Z njim je v 12. krogu premagal Barcelono s 87:75. Prav Dončić, uspel mu je tudi nov neverjeten met skoraj čez celo igrišče, pa je bil ključen mož s 16 točkami, sedmimi podajami in šestimi skoki.

Dončić v prvi četrtini ni igral veliko, prav tako je sedel na klopi dobršen del tretje. Ko pa so nastopili ključni trenutki, je bil na parketu in dosegel nekaj zelo pomembnih košev, vključno s “čudežnim” ob zvoku sirene ob koncu tretje četrtine, ko je na navdušenje soigralcev in navijačev tekmecev koš zadel praktično izpod svojega obroča za 68:52.

Tekmo je končal z metom 3:3 za dve točki, 3:7 za tri točke in 1:3 s prostih metrov ter imel indeks 26, daleč najvišjega na tekmi, a šele svojega osmega sezone. Real, ki je zmagal po treh zaporednih porazih, je zdaj pri šestih zmagah in porazih, Barcelona pa pri štirih zmagah in osmih porazih.

Že pred tem je presenečenje pripravil Brose Baskets, ki je doma s 67:65 premagal trenutno vodilni Olympiacos. Aleksej Nikolić je za zmagovalce igral 11:21 minute, v tem času pa zbral tri skoke, podajo in ukradeno žogo. Nemci imajo zdaj po šest zmag in porazov in so v sredini lestvice, Grki pa so pri razmerju zmag in porazov 9-3. (sta/ured)

Število komentarjev: 1
  1. denis pravi

    Legenda od legende!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen