Na Malti v povezavi z umorom novinarke Daphne Caruana Galizia aretirali deset ljudi

0

Malteške oblasti so v povezavi z umorom preiskovalne novinarke Daphne Caruana Galizia aretirale deset malteških državljanov, je danes sporočil malteški premier Joseph Muscat.

Muscat je davi na novinarski konferenci povedal, da so v skupni operaciji policije in vojske na različnih krajih aretirali osem osumljencev za umor novinarke. Kasneje pa je na Twitterju zapisal, da so aretirali še dva človeka in da preiskava še poteka, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija ima zdaj 48 ur časa, da jih zasliši in proti njim vloži obtožnice, če bo to potrebno. Malteški premier, ki je že takoj po umoru zagotovil temeljito preiskavo, je na novinarski konferenci dodal, da so osumljencem sledili dlje časa, nekateri pa so bili že od prej poznani policiji, poročajo tuje tiskovne agencije.

53-letna preiskovalna novinarka, ki je večkrat kritično poročala o Muscatu, je bila ubita 16. oktobra, ko je njen avtomobil eksplodiral takoj zatem, ko je odpeljala izpred doma. Malteška policija je zatrdila, da pred smrtjo ni prejela nobenih obvestil o morebitnih grožnjah. Umor je na Malti sprožil vrsto protestov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen