Jovanotti izdal novi album Oh, vita s 14 novimi skladbami

0

Na prvi decembrski dan je Lorenzo Jovanotti pri priznani založbi Universal Music izdal svoj novi album Oh, vita, poročajo italijanski mediji. Album je sicer priljubljen italijanski glasbenik napovedal že z istoimenskim singlom, ki ga je objavil v začetku novembra. Na njem je 14 Jovanottijevih avtorskih skladb, ki jih je produciral Rick Rubin.

Jovanotti je svoj zadnji avtorski album Lorenzo 2015 CC. izdal pred slabimi tremi leti. Predvideno je bilo, da ga bo predstavil tudi v ljubljanskih Stožicah, a je bil slovenski datum njegove turneje na koncu odpovedan. Kot razlog so organizatorji navedli veliko povpraševanje po datumih italijanskega dela tedanje turneje.

Album Oh, vita je 14. glasbenikov studijski izdelek, kot je sam povedal, pa je v sodelovanje s producentom Rubinom zanj pomenilo nov začetek, saj ga je spodbudil, da je ustvarjal zgolj z glasom in ob zvoku kitare. Italijanska tiskovna agencija Ansa je poročala, da se na albumu prepletata dva različna glasova, eden bolj kantavtorski, drugi pa hip-hoperski, ki ju mestoma presekajo vložki reggaeja in romanjolskega folka.

Naslovno fotografijo albuma je posnel Giovanni Stefano Ghidini, ki že od leta 1987 portretira glasbenika. Poleg v klasični različici je album dostopen tudi kot dvojna vinilka in preko spletnih ponudnikov.

Jovanotti je svojo glasbeno pot začel v 80. letih minulega stoletja kot DJ. Večji mednarodni uspeh sta mu prinesla pop albuma Lorenzo 1992 in Lorenzo 1994, na katerih so izšle pesmi, kot so Serenata Rap, Penso Positivo in Piove. Odtlej je italijanski zvezdnik požel uspeh tudi s pesmimi, kot so L’Ombelico Del Mondo, Bella, Per te in mnoge druge. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen