Bitcoin kot plačilno sredstvo prihodnosti in Slovenija kot vodilna evropska država te tehnologije? Vprašanje za milijone ukradenih kriptovalut!

2

V začetku tega tedna je bitcoin stal približno 11.500 dolarjev, zdaj je cena več kot 16 tisoč dolarjev. Koliko časa bo še rasla, je nemogoče pravilno napovedati. Analitiki, ki so napovedali, da je bitcoin dosegel in vrh in bo upadel so se doslej vedno zmotili, v Financah piše Rok Pikon.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Hekerji so slovenski družbi s kripto valutami izpraznili račune pol milijona uporabnikom in ukradli za 56 milijonov evrov kripto valut! Več TUKAJ.[/su_box]

Prejšnja rast nikakor ni jamstvo, da bo takšna tudi v prihodnje. Posebej to velja takrat, ko je rast tako hitra. In za bitcoin ni nobenega razloga, da bi ga danes morali plačati po 16 tisoč dolarjev, če pa je bil še v začetku leta tisoč dolarjev.

Da bi kriptovalute postale sredstvo množične uporabe, bi morale preskočiti še kar nekaj velikih ovir. Ena je enostavnost uporabe. Če bo bitcoin plačilno sredstvo prihodnosti, bo moral ponuditi nekaj, česar gotovina, plačilne kartice in telefoni ne znajo. Za transakcije na bitcoinu pa gre trenutno ogromno procesorske moči. Poleg tega sta tu še volatilnost in kraje oziroma kibernetski napadi, do kakršnega je prišlo ta teden z NiceHashem.

Rast, ki se trenutno dogaja na trgu kriptovalut meji na norost in je za nepoučene vlagatelje nevarna. V vsem tem pa za vsakdanji svet dobra tehnologija veriženja blokov oziroma blockchain. Brez kriptomanije bi ta tehnologija morda ostala povsem obrobna, kar bi bila škoda, ker se kaže, da je za marsikaj uporabna.

Če bo Slovenija vodilna evropska država v pametnem uvajanju te tehnologije v resen posel, bo to super. Nobenega razloga pa ni, da bi imeli na tisoče različnih kriptovalut, če pa vsi plačo dobivamo v evrih. To se še lep čas ne bo spremenilo, sklene komentator. (sta/ured)

Št. komentarjev: 2
  1. Lemy pravi

    Še en balon, ki ga bo pohlepnežem razneslo direkt v požrešni rilec.

  2. Silvo pravi

    Prvi si bodo morda res naredili kakšen spodoben zaslužek, vsi drugi pa bodo ponovno ostali z dolgimi nosovi do podna.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen