42-letnik je bil pijan kot čep, ko je na prehodu za pešce v Vipavi povozil dve nič hudega sluteči najstnici

0

Voznik, ki je v sredo malo po 19. uri v Vipavi v bližini Škofijske gimnazije Vipava povozil dve peški, je imel v litru izdihanega zraka 1,68 miligrama alkohola (dopustna meja je 0,24 miligrama), prav tako je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ga ovadili zaradi nevarne vožnje, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kot so ugotovili v dozdajšnji preiskavi, je 42-letnik vozil osebni avtomobil po cesti iz Podnanosa proti Ajdovščini. Ko je pripeljal v neposredno bližino tamkajšnje Škofijske gimnazije, sta z njegove leve strani preko prehoda za pešce cestišče pravilno prečkali dve mladoletni peški.

Voznik je s prednjim delom vozila trčil v njiju, padli sta po vozišču in pri tem utrpeli telesne poškodbe. Ena je utrpela težje, druga pa lažje poškodbe. Odpeljani sta bili v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so 42-letniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 1,68 miligrama alkohola, zato je bil zoper njega odrejen še strokovni pregled. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. (sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen