32-letnik afganistanskega rodu zapeljal v množico v Melbournu; ranjenih 19 ljudi , 7 jih je v kritičnem stanju

0

V avstralskem Melbournu je neki voznik danes z avtomobilom zapeljal v množico ljudi, pri čemer je bilo po najnovejših podatkih policije ranjenih 19 ljudi. Policija je voznika prijela, po navedbah policije pa je šlo za namerno dejanje, a ni dokazov, da je šlo za teroristični napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

Voznik je s terenskim avtomobilom na živahnem križišču v središču mesta blizu železniške postaje prevozil rdečo luč na semaforju in z veliko hitrostjo zapeljal v množico, ki je prečkala prehod za pešce. Avtomobil se je ustavil, ko je trčil v steber signalizacije za tramvaj.

Po nesreči so v bolnišnice odpeljali 19 ljudi, med njimi jih je sedem v kritičnem stanju. Med huje ranjenimi naj bi bil tudi mlajši otrok s poškodbami glave, poroča Sky News Australia.

Policija je voznika prijela. Šlo naj bi za 32-letnega avstralskega državljana afganistanskega rodu, ki obveščevalcem ni znan kot teroristična grožnja. Je pa imel v preteklosti težave z duševnim zdravjem in mamili.

Po navedbah policije je šlo za namerno dejanje, a ni dokazov, da je šlo za teroristični napad. “Glede na to, kar smo videli, sklepamo, da gre za namerno dejanje. Motivi še niso znani,” je novinarjem povedal načelnik policije v avstralski zvezni državi Viktorija Russell Barrett.

Incident spominja na tistega, ki se je zgodil januarja, ko je na skoraj istem mestu avtomobil zapeljal v množico. Takrat je umrlo šest ljudi, trideset jih je bilo ranjenih. Tudi tedaj incidenta niso obravnavali kot terorističnega dejanja. (sta)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen