Sneženje povzroča velike težave predvsem na primorski avtocesti

0

Današnje sneženje v prometu povzroča precejšnje težave. Na primorski avtocesti je zaradi poledice promet oviran med Uncem in Senožečami. Zgodili sta se tudi dve prometni nesreči, tako da je avtocesta med Postojno in Razdrtim zaprta, med Gabrkom in Senožečami pa je promet oviran. Na prometno informacijskem centru voznike pozivajo k previdni vožnji.

rimorska avtocesta je zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Postojna in Razdrto proti Kopru. Voznike osebnih vozil preusmerjajo na regionalno cesto med Postojno in Razdrtim. Med Uncem in Postojno v smeri Kopra in od Razdrtega proti Postojni v smeri Ljubljane nastaja zastoj.

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, je zaradi neprilagojene hitrosti voznim razmeram pri počivališču Studenec zdrsnilo tovorno vozilo. Nato ga je začelo zanašati, trčilo je v odbojno ograjo in obstalo čez vse tri pasove. Kot so še zapisali, se delavci Darsa trudijo sprostiti promet.

Zaradi prometne nesreče je promet oviran tudi med Gabrkom in Senožečami v smeri Ljubljane, poleg tega pred priključkom Vrhnika proti Kopru iz prometa izločajo tovorna vozila.

Zaradi snega je za priklopnike in polpriklopnike prepovedan promet na cesti Col-Črni Vrh-Godovič. Prelaz Vršič je zaprt, medtem ko so na prelazih Jezersko in Ljubelj obvezne verige. Na ostalih prelazih zaradi snega na vozišču prometno informacijski center voznikom priporoča uporabo verig.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da se ponekod po Sloveniji sneg oprijema cestišč. Voznikom priporočajo previdno vožnjo in naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Ponekod so na cestah plužne in posipne skupine, ki upočasnjujejo promet. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen