Na voljo 102 novi najemni stanovanji v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani

0

Stanovanjski sklad RS je ponudil v stroškovni najem 102 novi stanovanji v soseski Zeleni gaj na Brdu v Ljubljani. Prijave bodo začeli sprejemati sredi prihodnjega tedna, prvi stanovalci pa se bodo lahko vselili v začetku leta 2018.

Stanovanja se nahajajo v štirih novih objektih soseske Zeleni gaj, ki je zrasla na lokaciji nekdanje opekarne na Vrhovcih v Ljubljani. Odlikujejo jih racionalna in kakovostna gradnja, funkcionalni tlorisi in energetski razred B1. S tem se objekti uvrščajo med skoraj ničenergijske, so sporočili iz stanovanjskega sklada.

Gre za tri različne tipe stanovanj, in sicer 48 dvosobnih, 40 trisobnih in 14 štirisobnih. Vsako ima tudi balkon, shrambo ter dve parkirni mesti v podzemni garaži.

Mesečna najemnina je določena v višini 6,50 evra na kvadratni meter uporabne površine stanovanja ter 3,25 evra na kvadratni meter za površino balkona, shrambe in parkirnih mest.

S ponudbo 102 stanovanj na Brdu v najem začenja republiški stanovanjski sklad izpolnjevati načrt o 2000 novih najemnih stanovanjih do leta 2020. “Tako bomo imeli skupaj 650 stroškovno najemnih stanovanj, če prištejmo še neprofitna, se bližamo številki 4000,” je septembra na novinarski konferenci povedal direktor sklada Črtomir Remec.

Sklad ima sicer po njegovih pojasnilih v viziji načrtovanih še nadaljnjih 2000 stanovanj do leta 2025, s čimer bi se fond najemnih stanovanj praktično podvojil. “To je tudi bistvo stanovanjske politike, da se izdatno poveča število najemnih stanovanj in prvi 102 stanovanji sta znanilec tega preobrata,” je poudaril.

Prijave za najem stanovanj na Brdu bodo lahko zainteresirani prosilci začeli oddajati v sredo, 15. novembra. Na skladu jih bodo sprejemali do 15. decembra, prvi izbor najemnikov pa bodo predvidoma naredili 11. januarja 2018.

Najem bo možen za nedoločen čas, prednost pa bodo po Remčevih besedah imele mlade družine, zatem družine z osnovnošolskim otrokom, družine in mlade osebe.

Ogledi vzorčnih stanovanj so predvideni med 20. in 24. novembrom med 8. in 16. uro. Na oglede se zainteresirani lahko prijavijo z elektronsko pošto, ki jo pošljejo na naslov ssrsinfo@ssrs.si. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen