Krasni novi (tožilski) svet: Ferlinc in Gregorčičeva bosta prizadevno vzgajala nov rod političnih tožilcev!?

12

V tožilskih vrstah so največ podpore za nove člane Državnotožilskega sveta po informacijah Dela dobili vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc (ta se je povsem osramotil in samodeskreditiral v procesu Patria, po Veri Mejak naj bi veljal Ferlinc veljal za najbolj butastega tožilskega pripravnika), ljubljanska višja državna tožilka Tamara Gregorčič (nedavno odstopila kot šefica ljubljanskega tožilstva, v preteklosti pa je tudi usmerjala kakšno politično hišno preiskavo – primer publicista Dejana Kaloha), celjska okrožna državna tožilka Simona Kuzman Razgoršek in slovenjgraška okrajna državna tožilka Lucija Helbl.

Državnotožilski svet ima devet članov, od katerih štiri izvolijo državni tožilci, enega imenuje minister za pravosodje, štiri pa na predlog predsednika republike izvoli državni zbor. Trenutni sestavi šestletni mandat poteče 12. decembra.

Kot še poroča današnje Delo, je pravosodni minister Goran Klemenčič zdaj tisti, ki v devetčlanski Državnotožilski svet, ki ima ključne pristojnosti za imenovanje v tožilske vrste in varstvo tožilske samostojnosti, imenuje enega izmed vodij okrožnih državnih tožilstev. Minister se za novo ime po njihovih informacijah še ni odločil.

Po informacijah časnik je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, v javnosti najbolj znan kot tožilec v zadevi Patria, prepričljivo premagal obe kandidatki za mesto v Državnotožilskem svetu, in sicer vrhovno državno tožilko Barbaro Brezigar, tudi nekdanjo generalno državno tožilko in pravosodno ministrico, in Barbaro Knol Drobnič, članico oddelka vrhovnega tožilstva za civilne in upravne zadeve.

Poslanci so sicer v tem tednu na predlog predsednika republike Boruta Pahorja za nove člane Državnotožilskega sveta izvolil Katjo Filipčič, Milana Birso, Ljubico Kosmovski Fojkar in Igorja Lučovnika.

Vodja opozicije Janez Janša se je na to novico prek Twitterja odzval takole: “In sedaj bo kadroval na tožilske funkcije še bolj butaste in pokvarjene od sebe

Matej Lahovnik je na svojem twitter profilu v zvezi s tem zapisal: “Primer negativne selekcije: kako lahko Andrej Ferlinc po tem, ko se je osmešil na procesu Patria določa kateri tožilec je primeren za napredovanje?” (sta/ured)

Št. komentarjev: 12
 1. Lepena pravi

  Bolj si pokvarjen v Sloveniji, lažje oz. celo ekspresno napreduješ. Dokaz za to je nedvomno Ferlinc.

 2. bruh pravi

  če dokažeš, da si mafijsko/ideološko/volilno/politično zvesti smrdeči rdeči pra sec ali svi nja v kučanistanu pač napreduješ in si vedno bolj prvorazredni rdeči nestrpni državni kader…ajd..nič posebno novega—-

 3. Klemen pravi

  Slovenija od kot grdote tvoje????

 4. andrej pravi

  Ta dva tožilca sta dejansko v posmeh pravni državi. Še najbolj pa se ob tem smeji Kučan, ki mu prav vsakega pokvarjenca uspe spraviti na pomembno funkcijo v svoji paradržavi.

 5. raft pravi

  Ta rdeči se valjajo od smeha, ker ne morejo verjeti kaj vse lahko počnejo slovenskemu narodu.

 6. re gornjim pravi

  Ker g. Ferlinca poznam, lahko rečem, da je MNOGO pametnejši in poštenejši od vseh vas! Njegova napaka je, da si je drznil biti tožilec v procesu proti vašemu ” najsvetejšemu, najpoštenejšemu, nedotakljivemu mesiji”.

 7. bruh pravi

  da se kučanov mafijsko/ideološko/volilno disciplniran smrdeči NESTRPNi rdeči pra sec druži s kučanovim mafijsko/ideološko/volilno ubogljivim SOVRAŽNIM rdečim pra scem ni nobena novost….ajd..

 8. oki pravi

  Ko bedaki vodijo državo, je stanje tako kot pač je – vse naokoli siromaštvo tako mentalno kot v žepih.

 9. raft pravi

  Kaj v tem tednu zastara ljubljanskemu čobanu?

 10. haapy yack pravi

  hoj
  Mogoče meso za čevape.
  švedskanaramnicapres
  boditevcvetju

 11. lunabije pravi

  Še en dokaz kako funkcionira mafija! Dokler imajo dobre položaje in še boljše službe, so vsi tiho in ščitijo eden drugege. Strukture, ki so nastale iz udbe ne pozabijo nagraditi svojih vojakov, vendar gorje jim, če postanejo neposlušni, potem za njih veljajo pravila “devetega kroga.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen