Finance: Igrišče za golf v Smledniku za skoraj 6 milijonov evrov kupila Sberbank

0

Stečajnemu upravitelju družbe Golf projekti Tomažu Čadu je na današnji prvi javni dražbi uspelo prodati golfsko igrišče v Smledniku. Kupila ga je Sberbank, glavna upnica družbe, in sicer po izklicni ceni 5,79 milijona evrov, poročajo spletne Finance.

Sberbank ima v stečaju Golf projektov priznanih za okoli osem milijonov evrov terjatev, ki so zavarovane s hipotekami na zemljiščih v Smledniku. Tako bo ob razdelitvi stečajne mase kupnino, ki jo bo plačala za nakup igrišča, dobila znižano za stroške nazaj.

Stečajni upravitelj Tomaž Čad je za časnik povedal, da je z razpletom dražbe zadovoljen. “Glede na to, da se začenja obdobje trženja nove golfske sezone, je dobro, da smo razčistili vprašanje lastništva,” je ocenil. Igrišče je sicer oddano v najem do marca prihodnje leto. Z njim upravlja družba StudioPro M&A.

Med interesenti za nakup igrišča so se po pisanju časnika omenjali še ruski lastniki hotela Cubo, ki so pred časom iz stečaja družbe Golf Consulting kupili 40 hektarjev veliko zemljišče ob igrišču, kjer je bila predvidena gradnja hotela. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen